Datum: 
21 augustus, 2008 - 17:00 - 24 augustus, 2008 - 16:59

Bollekesfeest, overzicht programma

Bollekesfeest programma zaterdag 20 augustus 2011
Bollekesfeest programma zondag 21 augustus 2011

1. Zomeraperitief

Op vrijdagavond nodigen we alle Antwerpenaars uit op een zomers aperitief op de Grote Markt. Die we voor de gelegenheid omtoveren tot een immens houten terras met een prachtige fonteinbar en kiosk als blikvangers.
Net zoals op de Nieuwjaarsdrink, kan iedereen, van 18 tot 20 uur, mee komen genieten van een fris getapt gratis Bolleke of watertje.
Van op het podium zal een oude traditie – het ‘handjeswerpen’ – weer nieuw leven worden ingeblazen.
Onder het motto "Wij gooien . . . kom ze pakken" krijgt de Antwerpenaar én de bezoeker van de Koekenstad de kans gratis te proeven van de edelste chocolade, dit in de vorm van dé Antwerpse Streekspecialiteit bij uitstek: het Antwerps Handje.
Een gepaste muzikale omlijsting wordt verzorgd door het 40-koppig Koninklijk Harmonieorkest Sint-Laureys Hove.

Praktisch
vrijdag 22 augustus van 18 tot 20 uur
Locatie: Grote Markt

2. Themamarkt omtrent de streekproducten

De verschillende Antwerpse streekproducten; bieren, likeuren, jenevers,  koffies, confiserie, … krijgen een eigen plek op twee evocatieve themamarkten op de Suikerrui en de Kaasrui.
 
Suikerrui:
- Syndicale Unie voor brood-,banket-, chocolade-en ijsbedrijf
- Elixir d'Anvers
- Candico
- Koffie Verheyen
- Aksie
- Carmina
- Confisserie Roodthooft
- De Poldernaar

Kaasrui:

- Poolster
- Equinox
- Martens Kaasmeester
- Kempense Geitekaas
- Vagant
- Beuling B Morel

Steenplein:
- De nieuwe wereldwijnen

Praktisch
vrijdag 22 augustus van 12 tot 22 uur
zaterdag 23 augustus van 12 tot 22 uur
zondag 24 augustus van 12 tot 20 uur
Locaties: Suikerrui - Kaasrui
 
3. Vismarkt

Het Steenplein wordt de toplocatie bij uitstek voor wie even wil uitrusten en wil genieten van een heerlijk drankje en een vis- of schaaldiergerecht. Het Steenplein wordt omgetoverd in een gezellig overdekt terras, met zicht op de Schelde. Op de centrale boulevard bieden we u oesters, mosselen, paëlla, caracoles, haring, garnalen, … en heerlijke drankjes.
Voor de kinderen is er een prachtige zwaanzwaaimolen en een immense zandpeelbak vóór het Steen.
Er wordt een speciale fietsenstalling voorzien naast de cruiseterminal.

Praktisch
vrijdag 22 augustus van 12 tot 22 uur
zaterdag 23 augustus van 12 tot 22 uur
zondag 24 augustus van 12 tot 22 uur
Locatie: Steenplein

4. Culinair kunstenaarstapijt

Op vrijdagnamiddag start de opbouw van het exclusieve ‘culinaire’ kunstenaarstapijt op de
Handschoenmarkt, vóór de kathedraal. Géén bloementapijt, wel een grote A-compositie met alle mogelijke Antwerpse streekproducten, op basis van een ontwerp / maquette van Tony Le Duc, internationaal gerenommeerd, Antwerps culinair fotograaf. Vanaf zondagnamiddag is het werkstuk in al z’n glorie te aanschouwen.

Praktisch
van vrijdag 22 augustus 12 uur tot en met zondag 24 augustus 20 uur
Locatie: Handschoenmarkt

5. “Knal! Boem! Paukeslag!”

Op zaterdagavond is het tijd om te feesten en mee te doen aan een massaal percussierecital op de Grote Markt. Verwijzend naar Antwerpenaar en schrijver/dichter Paul Van Ostaijen, presenteren we “Knal! Boem! Paukeslag!” - de Grote Percussie Party.

Vanaf 21 uur nodigen we iedereen uit om af te zakken naar de Grote Markt voor dit ritmische percussiefeest met: Geert D'hollander, beiaardier van de kathedraal - Fatty_K, beatbox - Chris Joris, percussie - Didier Labarre, congas, bata, djembé - Etienne Serck, talking drums - Michel Seba, congas, djembé, drums - Tom Auderits en Tim Auderits: klassieke percussie, Percossa (internationaal gerenommeerde percussieband), Batucada Terra Brasil, tok Brass drumshowband uit de Antillen

Van op het transparante podium, naast het stadhuis en van de kleine podia rond de Brabofontein, nodigen de artiesten iedereen uit om mee te doen aan dit interactief percussieconcert. Iedereen krijgt een percussiespeeltje om mee te musiceren.

Als apotheose drummen we allen samen één bekend deuntje, ondersteund door alle deelnemende percussionisten en drumbands.

Praktisch
zaterdag 23 augustus vanaf 21 uur
Locatie: Grote Markt

6. Geurmarkt

Op zondag kan heel Antwerpen komen ruiken, proeven en genieten van een uitgebreide kruiden- en bloemenmarkt op het meest romantische pleintje van Antwerpen, het Hendrik Conscienceplein.

Onder het waakzame oor van Hendrik Conscience brengen Aurelie Lierman en Nabil Khazzaka van Les Liseuses Fabuleuses culinaire gedichten en leuke straatvertellingen rond eetcultuur en de Antwerpse gastronomie ten berde.

Het Sofie Dykmans Combo speelt easy listening jazz en een geurmachine blaast culinaire geurwolken de wereld in.

Praktisch
zondag 24 augustus van 12 tot 20 uur
Locatie: Hendrik Conscienceplein

7. Idyllische picknick

Zondagmiddag nodigen we alle Antwerpenaars uit om met hun persoonlijke picknick naar de boeienweide op Linkeroever te komen, als dé ontmoetingsplek. We creëren er een grote brunch- en picknicksite met een leuke picknickbar waar gratis koffie, thee, water en fruitsap te verkrijgen is.
Op het Frederik Van Eedenplein is er een speciale fietsenstalling voorzien.

Praktisch
zondag 24 augustus van 11 tot 15 uur
Locatie: Boeienweide (Linkeroever)

8. Bollekesboombal

Als slot van deze culinaire driedaagse, nodigen we alle Antwerpenaars uit voor een fantastisch slotfeest: een echt Antwerps Boombal rond Brabo.
Sinds enkele jaren zijn boombals en de bijhorende folkmuziek immens populair.
Boombal bestaat nu reeds 7 jaar en dit met een steeds groeiend succes. Zie het als een hedendaags volksfeest dat zowel bij jongeren als ouderen aanslaat. Iedereen danst samen op volkse livemuziek de jig en tovercirkel, de wals, bourrée, polka, scottish en mazurka.

In een goed uur worden de meest populaire dansen getoond en toegelicht door een zestal steengoede boombaldansers. Eén van hen legt de dansen uit, de andere dansers helpen de mensen op weg en geven het goede voorbeeld.
Op het podium zorgen de muzikanten van TRIPLE-XL samen met de Franse bombardevirtuoos Stéphane Hardy, enkele leden van de groep Embrun, Philippe Masure (gitaar) en Soetkin Collier (zang) van Urban Trad en draailierspeler Harald Bauweraerts voor de muzikale begeleiding

Praktisch
Zondag 24 augustus van 16 tot 18 uur
Locatie: Grote Markt
 
9. De Bollekesfeestgidsen

Om u tijdens dit feestweekend wegwijs te maken in de binnenstad, hebben we vier speciaal opgeleide Bollekesfeestgidsen. Zij zullen u, taxigewijs en met een vette knipoog, laten kennismaken met de verschillende streekproducten, de verschillende evenementen en pleinen.

Plaats: 
Grote Markt, Antwerpen en omgeving
Prijs: 
€0
Nog geen stemmen

Geef jouw mening over Bollekesfeest - programma

 

Map

Javascript is required to view this map.

Deals

Volg ons op Facebook