Zoneringsplan terrassen in historisch centrum

   Het college legt het zoneringsplan voor de open horecaterrassen in de strategische horecakern ‘Historische Binnenstad’ voor aan de gemeenteraad. Dit zoneringsplan regelt de maximale grootte van horecaterrassen op de Grote Markt, de Kaasrui, Lijnwaadmarkt, Torfbrug en Sint-Jansvliet.

De belangrijkste wijzigingen zijn te merken op de Grote Markt en in de Kaasrui. Aangezien deze zone nu volledig verkeersvrij gemaakt is, kan de stad horecaterrassen toelaten van de gevel tot aan de stoeprand. Zo kunnen horeca-uitbaters terrassen tot wel 10 meter diep aanbieden. Een terras moet, zoals vroeger ook reeds beschreven, steeds uit losse tafels en stoelen bestaan. Dit garandeert de veiligheid bij eventuele problemen.  

Ook in de Kaasrui krijgen horeca-uitbaters nu de kans om terrassen te plaatsen van om en bij de 2,5 meter diep. Elk terras moet daar ook passen binnen de maximumgrenzen die het zoneringsplan oplegt, van gevel tot stoeprand.

Na goedkeuring door de gemeenteraad kunnen uitbaters het plan vinden op www.antwerpen.be (> leven > wonen en ruimtelijke ordening > toelatingen voor gebruik openbare weg > strategische horecakernen). Zo kan eenvoudig gecontroleerd worden of en hoe groot een terras voor de eigen gevel toegelaten is. De stad hoopt met deze duidelijke richtlijnen een aangenaam toeven op de Antwerpse terrassen mogelijk te maken.Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook