Stedelijk Lyceum Linkeroever wint Antwerps zaalvoetbaltornooi

  

Het Stedelijk Lyceum Linkeroever heeft in sporthal Het Rooi in Berchem de finale van het Interscolair Zaalvoetbaltornooi gewonnen met 4-3. Tijdens dat tornooi namen ploegen van verschillende Antwerpse scholen het tegen mekaar op.

Het interscolair zaalvoetbaltornooi werd georganiseerd door Sporting A, het sportieve luik van de stad Antwerpen. De ploegen bestonden uit leerlingen van de tweede graad, “maar het leuke aan dit tornooi is dat ook de coach van ieder team een leerling is uit de derde graad”, vertelt medewerker Joost Van der Vliet. Die coaches konden hiervoor deelnemen aan een opleiding van JES en Kras.

Spannende finale

Het tornooi startte begin dit schooljaar met achttien jongens ploegen en vier meisjes ploegen. De meisjespoule werd op twee speeldagen afgerond. De winnaar daar was het Xaveriuscollege, gevolgd door het Stedelijk Lyceum Waterbaan.

De finale bij de jongens vond plaats voor de wedstrijd van zaalvoetbalploeg Futsal Topsport Antwerpen. Het Groenendaalcollege stond tegenover het Stedelijk Lyceum Linkeroever.

Het bleek een zeer spannende finale waar het Groenendaalcollege de rust inging met een 2-1 voorsprong. In de 2de helft werd het 3-3 tot het Stedelijke Lyceum Linkeroever voor een verlossende treffer kon zorgen in de laatste minuten. Spelers en supporters gingen uit hun dak.

Fair Play

Tijdens de rust van de wedstrijd van Futsal Topsport Antwerpen werden de trofeeën aan de winnende teams uitgereikt door schepen van Sport Ludo Van Campenhout en Joris Wils, directeur van Sporting A. Voordien kregen vier deelnemende ploegen al een fair play prijs uit handen van Futsal Topsport Antwerpen coach, Karim Bachar, in samenwerking met de Koninklijke Vlaamse Voetbalbond.

De scheidsrechters uit de poulefase beoordeelden alle ploegen op fair play. De winnaars hiervan waren Spectrumschool Deurne B, Sint-Ludgardis Merksem, Xaveriuscollege Borgerhout en het Stedelijk Lyceum Linkeroever A.

© 2015 – C.H.I.P.S. StampMedia – Stefan Lambrechts
Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook