Rating: 5 op 5 (1 stem)
 

Cinema Zuid is het ideale museum te Antwerpen als filmliefhebber.  Sinds het Filmmuseum in 2004 verhuisde van de Meir naar de Waalsekaai en zijn filmwerking verder ontplooide onder de vleugels van het MHKA, worden in het gebouw van het FotoMuseum in twee prachtig uitgeruste zalen, dagelijks  filmvoorstellingen georganiseerd. Op 12 september 2009 gaat deze filmwerking van start met een vernieuwd programma onder de klinkende naam Cinema Zuid.

In Cinema Zuid herleeft het verleden van de cinema via reeksen als Filmhistories, Retrospectieven en Matinees. De geschiedenis van het medium wordt voortdurend herschreven, vergeten films herontdekt, verloren gewaande teruggevonden, klassiekers heruitgebracht op nieuwe kopieën, stille films voorzien van nieuwe muziek, …  Cinema Zuid laat je dit allemaal mee beleven en reikt je via inleidingen, lezingen en seminaries meteen ook een context aan.

Daarnaast toetsen we het verleden voortdurend aan heden en toekomst en schenken we in ons programma ruimschoots aandacht aan nieuwe en vernieuwende films van jonge filmmakers die elders nog nauwelijks kansen krijgen. Ook hier laten we het niet bij vertoningen alleen en trakteren we ons publiek op ontmoetingen met de makers, meeslepende inleidingen, verrassende interventies en boeiende gesprekken na afloop.     

De terugkerende formats op vaste dagen bieden voor elk wat wils?: een greep uit de filmgeschiedenis in Filmhistories op dins- en donderdag, Off-stream op woensdag, Matinees voor de nostalgici op donderdagmiddag, Retrospectieven op vrij- en zondag, filmparels die te snel uit het reguliere filmcircuit verdwenen in Re-run op zaterdag en spetterend filmplezier voor jong publiek in Zazie op zondag. Als kers op de taart organiseren we op regelmatige basis ook niet te missen Filmevents.

 

In de pers: http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=562EVVUD&ref=krantenkoppen

 

Tickets

  • Ticket: € 5
  • €3: +60 jaar / Werkzoekenden / Antwerpenaren / lerarenkaart Klasse / -26 jaar / Vrienden M HKA
  • €1 Cinema Zuid jaarkaart
  • Cinema Zuid filmkaart: € 40 (8 films + 2 gratis)
  • Cinema Zuid jaarkaart: € 60 per jaar + €1 per film (voor alle films en filmevents, jaarlijkse ledendag, Cinema Zuid brochure)

Verjaardagsfeestje (reservatie)

  • € 4/p.p.
  • Geen film naar keuze maar kiezen uit aanbod ZAZIE op Zondag
  • Zondagnamiddag om 14u30 (om de 14 dagen, uitgezonderd in de schoolvakanties)
  • Afhankelijk van de duur van de film. Tijdens de pauze/of na de film krijgen de kinderen een versnapering (zakje snoep).

 

Categorie: 
Cultuur
Soort Cultuur: 
Museum
wijk: 




Adres

Lakenstraat 14
2000 Antwerpen

Contact

Tel: +32 (0)475 45 7
Website
meer over:



Musea in de buurt

Javascript is required to view this map.

Schrijf een review over Cinema Zuid

 
 

Map

Javascript is required to view this map.

Volg ons op Facebook