Frites Atelier opent in Antwerpen

  
Sergio Herman opent vandaag een vestiging van Frites Atelier Amsterdam aan de Korte Gasthuisstraat 32 in Antwerpen. Het is de eerste vestiging van het frites-concept in België. Frites Atelier Amsterdam ging vorig jaar van start met vestigingen in Den Haag, Arnhem en Utrecht.   
 
Frites Atelier Amsterdam heeft vanaf het begin zijn internationale ambities duidelijk gemaakt. Dat als eerste voor België is gekozen, is niet verwonderlijk. Sergio Herman voelt zich nauw verbonden met zijn Zuiderburen. ‘Ik woon in België, ben hier naar school gegaan en 80% van de gasten die ik in mijn restaurants ontvang is Belg,’ aldus de Zeeuwse topkok. ‘En nog belangijker: mijn hart ligt hier. Toen ik nog in Zeeland woonde, reed ik elke week de grens over om frites te gaan eten. België is en blijft de bakermat van de frites-cultuur.’ Wat kan hij nog kan toevoegen aan die cultuur? Herman: ‘Fantastische frites is er volop in België. Ik wil daar graag een stukje gevoel en beleving aan toevoegen.’  
 
Over het pand De keuze voor het oude pand aan de Korte Gasthuisstraat past in de lijn van de Ateliers in Nederland. Alle Ateliers zijn gevestigd in karaktervolle panden in drukke winkelstraten. Het Atelier in Antwerpen is groter dan de vestigingen in Nederland. Naast take-away is er ook zitmogelijkheid. 
 
Over Frites Atelier Amsterdam Het idee voor Frites Atelier is ontstaan in Amsterdam. Mede-eigenaren Pieter Munten en Lhassan Ait Ali zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Sergio Herman is volledig verantwoordelijk voor de culinaire invulling van het concept.  
 
Van Piet Boon tot Frederik Molenschot Naast Sergio Herman zijn talloze andere bijzondere talenten aan Frites Atelier Amsterdam verbonden. Ontwerper Piet Boon is verantwoordelijk voor de interieurs. De in brons gegoten fornuizen komen van Frederik Molenschot. De medewerkers worden gekleed door Robine Lempers van Fashion for Companies. En Kamagurka maakt cartoons voor de servetten en de sauzen komen in grote, handgedraaide keramische potten van Cor Unum.  
 
Anderhalf jaar research Voor de frites experimenteerde Sergio Herman anderhalf jaar lang met verschillende aardappelrassen en bakmethoden. Herman: ‘Iets simpels als het ontwikkelen van echt lekkere frites, is moeilijker dan ik 
dacht. En we willen de frites ook nog op de juiste manier presenteren. Want eten en beleving zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden.’ 
 
Over de frites Frites Atelier Amsterdam werkt met diverse aardappelrassen uit de Zeeuwse klei. De aardappelen zijn afkomstig van verschillende boeren uit Zeeland waar Sergio nauw mee samenwerkt. Sergio: ‘Ik heb nog nooit zo veel aardappelen geproefd als de afgelopen twee jaar. De Zeeuwse vind ik het lekkerst. Desalniettemin kan de herkomst van de aardappel van jaar tot jaar verschillen. Herman: ‘De ene oogst is de andere niet. Om de kwaliteit te waarborgen blijven we continu proeven om te bepalen wat de beste aardappel van dat moment is. Smaak staat daarbij altijd voorop.’ De aardappelen worden in de eigen productiekeuken van Frites Atelier Amsterdam voorbereid, gesneden en op natuurlijke wijze bewerkt. Het voor- en afbakken gebeurt in de Ateliers zelf. 
 
Over het menu Bij de frites van Frites Atelier Amsterdam is een keuze uit vijf verschillende verse, huisgemaakte sauzen. De sauzen wisselen regelmatig en zijn vrij van conserveringsmiddelen, geur- kleur- en smaakstoffen. Op dit moment is er keuze uit béarnaise, classic, basilicum, truffel en andalouse. Op het menu staat ook een aantal specials, zoals de seizoensspecial. Op dit moment is dat een Oosterse special die bestaat uit frites met kimchi, sriracha, crunchy wonton, Griekse yoghurt en een curry mayonaise. Ook is er een vaste special: frites met Vlaamse stoverij.

Frites Atelier Antwerpen is gevestigd aan de Korte Gasthuisstraat 32 in Antwerpen en is dagelijks geopend vanaf 11 uur. 
Frites Atelier AmsterdamGeef jouw mening

patrick
Walgelijk! Nog meer verloedering in de Korte Nieuwsstraat! Slechte en weing friet aan een veel te hoge prijs! Aanschuiven in de rij zelf saus moeten tappen etc. Mensen met frit in de hand in ons mooie deftige centrum. Herman verkloot nog meer onze stad! Walgelijk....eten op straat! Einde beschaving! Ik eet aan tafel met bestek en borden!

Foto's van Frites Atelier opent in Antwerpen

Deals

Volg ons op Facebook