basketbal

8ste Night of the Giants

Datum: 
12 april, 2017 - 20:30
Woensdag 12 april, tijdens de paasvakantie, vindt de achtste Night of the Giants plaats, de basketwedstrijd waarvoor Port of Antwerp Giants de Lotto Arena inruilt voor het grote Sportpaleis. Er wordt opnieuw gemikt op meer dan 17.000 toeschouwers, die een topwedstrijd in ware NBA-stijl zullen beleven, met topbasket, muziek en tal van extra’s. 
 
Port of Antwerp Giants is momenteel met 4 op 4 ongeslagen leider in de reguliere competitie van de EuroMillions Basketball League.
Plaats: 
Sportpaleis
Prijs: 
€10

3x3 Masters basketbal op Groenplaats op 29 en 30 juli 2016

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli 2016 is de Groenplaats in Antwerpen al voor de negende keer het decor voor het grootste 3X3 basketbaltornooi in België: de ‘3X3 Masters’. Sporting A ontvangt vrijdag een 60-tal ploegen, die in de kwalificaties strijden voor de laatste tickets voor de finales van zaterdag. Daarin zullen ze het opnemen tegen de beste teams uit de andere voorrondes. Iedereen kan gratis komen kijken.
 
3X3 basketbal wordt met ploegen van drie gespeeld op de helft van een traditioneel basketbalveld en met een aangepaste puntentelling.meer over:

Straatbasketbal op Groenplaats op 3X3 EuroTour

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 juli 2014 is de Groenplaats in Antwerpen het decor voor het grootste 3X3 basketbaltornooi in België: de finale van JIM Mobile 3X3. Het tweedaags tornooi is onderdeel van de FIBA 3X3 EuroTour 2014. Op vrijdag strijden zo’n 70 ploegen in de kwalificaties voor de laatste plaatsen in de finale van zaterdag en dit telkens in verschillende reeksen. Daarin zullen ze het opnemen tegen de beste teams uit de andere voorrondes. Inschrijven voor de laatste kwalificatie is nog steeds mogelijk.meer over:

Retrobaskettornooi De Geuzen

Op zondag 8 juni 2014 wordt de Antwerpse Veemarkt opnieuw het centrum van het Belgische basket tijdens het Retrobaskettornooi van De Geuzen. Ex-eersteklassespelers en andere legendes maken er een echt basketfeest van. Iedereen kan gratis komen kijken.
 
Tijdens het Retrobaskettornooi maken De Geuzen, een ploeg van ex-eersteklassebasketbalspelers, samen met andere Antwerpse basketlegendes de Veemarkt opnieuw het centrum van het Belgische basket.meer over:

Basketbal op de Groenplaats

Basketbal op de Groenplaats


meer over:

European Basketball Tour in Lotto Arena

Datum: 
17 augustus, 2013 - 16:07 - 19 augustus, 2013 - 16:07
In de Lotto Arena vindt van zaterdag 17 tot en met maandag 19 augustus 2013 de European Basketball Tour plaats, een prestigieus vierlandentoernooi voor nationale teams. Naast de Belgian Lions zijn Israël, Italië en Polen van de partij. Ook drie NBA-spelers Marco Belinelli (Chicago Bulls), Omri Casspi (Cleveland Cavaliers) en Marcin Gortat (Phoenix Suns) zakken af naar de Lotto Arena.
Plaats: 
Lotto Arena
Basketbal op de Groenplaats

meer over:

Retrobaskettornooi De Geuzen

Datum: 
19 mei, 2013 - 10:00 - 18:00

Op zondag 19 mei wordt de Antwerpse Veemarkt opnieuw het centrum van het Belgische basket tijdens het Retrobaskettornooi van de Geuzen. Spelers van deze ex-eersteklasser maken er samen met andere legendes een waar basketfeest van.

meer over:

Finales 3X3 masters basketbal op Groenplaats

Datum: 
28 juli, 2012 - 10:00 - 18:00
Op zaterdag 28 juli 2012 vindt op de Groenplaats in Antwerpen de finale plaats van 3X3 Masters. De beste teams uit de voorrondes zullen het tegen elkaar opnemen in dit officiële Belgisch Kampioenschap 3X3 basketbal. Liefhebbers kunnen gratis gaan kijken.

3X3 Masters bestaat uit vijf kwalificatietornooien (Antwerpen, Leuven, Gent, Hasselt, Oostende) waarbij de twee beste teams van elke leeftijdscategorie doorstoten naar de finale.
Plaats: 
Groenplaats
Gratis: 
Ja

meer over:

Retrobaskettornooi De Geuzen

Datum: 
27 mei, 2012 - 10:00 - 19:00


Basketlegendes op de Veemarkt


Op zondag 27 mei vormt de Veemarkt het centrum van het Belgische basket. Al voor de tweede keer ontmoeten De Geuzen, een ploeg van ex-eersteklas basketbalspelers, en andere Antwerpse basketlegendes elkaar tijdens het Retrobaskettornooi.


Ronny Bayer, Steve Ibens, Pieter Loridon, Yves Serneels en vele andere oud-spelers van Zaziko, Soba, Sobabee en de Geuzen zorgen voor een dagje basketbalfeest voor jong en oud.


Plaats: 
Veemarkt
Gratis: 
Ja

meer over:

Port of Antwerp Giants strijden in eigen huis om Beker van België basketbal

Datum: 
7 april, 2012 - 13:00 - 9 april, 2012 - 18:00
Op zaterdag 7 en maandag 9 april vinden The Lotto Finals plaats in de Lotto Arena. De klap op de vuurpijl van dat weekend is de finale van de Beker van België op 9 april tussen de Port of Antwerp Giants en Generali Okapi Aalstar.

Het verlengde paasweekend belooft een Antwerps basketbalfeest te worden. The Lotto Finals bezetten de Lotto Arena op zaterdag 7 en maandag 9 april.

Inhoud syndiceren

Volg ons op Facebook