Ampere in het Centraal Station

  
Onder de sporen die leiden naar het station Antwerpen-Centraal opende vandaag Ampere: een nieuwe culturele, creatieve en duurzame evenementenruimte in het hart van de stad. Ampere staat voor verantwoord en educatief uitgaan, en veel meer. Duurzaamheid, cultuur en respect voor de buurt zijn hierbij de pijlers. De Antwerpse jongeren zijn de belangrijkste focus.
 
Op woensdag 29 april  2015 opende de gloednieuwe evenementenlocatie Ampere de deuren. Schepen voor jeugd Nabilla Ait Daoud opende de zaal officieel: “Antwerpen is een stad die zienderogen verjongt. 30% van de Antwerpse bevolking is jonger dan 26 jaar. Het is dan ook een evidentie en een noodzaak dat de stad investeert in voldoende ruimte van en voor deze meer dan 150 000 jeugdige burgers. Ruimte is nodig om te groeien, maar ook om te experimenteren, dromen waar te maken of gewoon jezelf te kunnen zijn en eigen interesses te kunnen beleven.”
 
Ampere is een culturele en creatieve evenementenruimte in het hart van Antwerpen, die zich toespitst op jongeren. Het nieuwe concept staat voor betrokkenheid, verbondenheid en duurzaamheid. De organisatie wil een educatief platform aanbieden voor jongeren. Zo worden er workshops georganiseerd die de jongeren kunnen ondersteunen in hun passies en hen nieuwe vaardigheden bijbrengen. Ampere opereert zowel overdag als ‘s nachts. Op weekdagen, maar ook tijdens het weekend, kunnen er evenementen georganiseerd worden zoals lezingen, platenbeurzen, workshops, naschoolse kinderopvang, sportactiviteiten enzovoort. Daarnaast huisvest Ampere een restaurant en bar, een platenlabel en ruimtes voor flexibel werken.
 
‘Meest duurzame club in België’ is een label waar Ampere naar streeft. De evenementenruimte toont aan dat uitgaanscultuur en duurzaamheid succesvol te combineren zijn. Daarbij hebben ze bijvoorbeeld oog voor een verminderde milieubelasting, besparingen op energie en water, gebruik van gerecycleerd papier, minimalisatie van afval, ecologische materialen, activiteiten met duurzame insteek, maatschappelijk verantwoord beleid en nog veel meer. Om dit label ‘meest duurzame club in België’ te behalen, richt Ampere zich op vier aspecten: water, energie, afval en materialen. Momenteel werkt Ampere al met een duurzaam warmtesysteem dat de warmte tijdens een evenement recupereert en weer omzet. Na een event met 1000 bezoekers kan de locatie voor een hele week verwarmd worden.
 
In de toekomst wil Ampere een reactieve dansvloer van Energy Floors installeren. Die wil de organisatie via crowdfunding bekostigen. Zodra de centrale dansvloer er ligt, zal die energie opwekken via de bewegingen van de gasten. Zo worden de dansende clubgasten ook actief betrokken in het duurzame verhaal.
 
Op 13 mei 2015 organiseert Ampere samen met de stad een infoavond voor studenten en jongeren om de mogelijkheden van Ampere als feestzaal te ontdekken.
Ampere in Antwerpen-Centraal
Evementenhal Ampere opent haar deuren onder het Centraal StationGeef jouw mening

Jee
Indien de steden alles zelf gaan organiseren, blijft er geen ruimte over voor de hardwerkende Horeca-uitbaters. Zo gaat de sector volledig de dieperik in. In Turnhout bv heeft de stad een fuifzaal mat cafetaria/café/eetgelegenheid etc. De plaatselijke horeca moet lijdzaam toekijken hoe hun publiek massaal vertrekt. Dat kan en mag toch niet de bedoeling zijn van een stadsbestuur. De Stad als Big Brother, alles gecontroleerd. Om schrik van te krijgen. Greetz G

Foto's van Ampere in het Centraal Station

Deals

Volg ons op Facebook