Datum: 
16 november, 2013 - 13:00 - 15:00
Op zaterdag 16 november 2013 meert de stoomboot van Sinterklaas rond 13.45 uur aan ter hoogte van de Cruiseterminal in Antwerpen. Op het wandelterras wordt de Sint verwelkomd door burgemeester Bart De Wever. Daarna trekt de Sint samen met zijn vrolijke gezelschap naar het stadhuis. Van op het balkon van het Schoon Verdiep zal de goedheilig man de kindjes en hun mama’s en papa’s op de Grote Markt toespreken. Het hele gebeuren is rechtstreeks te volgen op een groot scherm op de Grote Markt en ook live vanaf 13.30 uur op Eén en Ketnet.

Anders dan de vorige jaren meert de boot van Sinterklaas niet aan tegen het ponton aan het Steenplein maar aan de Cruiseterminal. Rond 13.45 uur wordt de Sint op het wandelterras verwelkomd door burgemeester Bart De Wever. De plaatsen voor toeschouwers zijn beperkt op het wandelterras, maar wie de aankomst graag wil bijwonen kan ook terecht op het Steenplein.
Van op de wandelbrug gaat de goedheilig man dan met zijn gezelschap in stoet over het Steenplein, de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt. Van op het balkon van het Schoon Verdiep zal hij de aanwezige kindjes en hun mama’s en papa’s begroeten. Alles zal te volgen zijn op groot scherm op de Grote Markt. Voor dove en slechthorende kinderen die Vlaamse gebarentaal kennen, zal een doventolk het hele gebeuren tolken op het podium op de Grote Markt.

Wandelroutes Sinterklaas

De Suikerrui is op de dag van de intrede voorbehouden voor de stoet en de wachtende kinderen. Er zijn drie wandelroutes van het Steenplein naar de Grote Markt. Kijklustigen kunnen de gemakkelijkste en snelste route kiezen om zo weinig mogelijk van het spektakel te missen.
  • route 1: Steenplein - Ernest Van Dijckkaai - Haverstraat - Haarstraat - Hoogstraat - Oude Koornmarkt - Handschoenmarkt (langs de Kathedraal) - Maalderijstraat - Grote Markt
  • route 2: Steenplein - Ernest Van Dijckkaai - Kuipersstraat - Oude Beurs - Wisselstraat - Grote Markt
  • route 3: Steenplein - Ernest Van Dijckkaai - Repenstraat - Vleeshouwersstraat - Kuipersstraat - Oude Beurs - Wisselstraat - Grote Markt
Een plannetje is te vinden op www.antwerpen.be (> nieuws) en www.dna.be

Live tv-uitzending op Ketnet

?Wie de intrede van de Sint niet in Antwerpen kan bijwonen, kan alles live bekijken op Eén en Ketnet vanaf 13.30 uur. Er zijn herhalingen op Ketnet op 16 november om 18 uur, 17 november om 8 uur en op 20 november om 14 uur. De laatste heruitzending wordt getolkt voor doven en slechthorenden.

Programma Sinterklaas

  • 13.00 uur: optreden van de KetnetBand op de Grote Markt
  • 13.35 uur: start van de live tv-uitzending
  • 13.45 uur: aankomst van de Sint per boot aan de kaai ter hoogte van het wandelterras
  • 14.05 uur: stoet over het Steenplein, de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt
  • 14.45 uur: aankomst op de Grote Markt en begroeting op het balkon van het stadhuis
  • 15.00 uur: einde van de live uitzending
Your rating: Geen Rating: 5 op 5 (1 stem)

meer over:

Geef jouw mening over Aankomst Sinterklaas 2013

Bezoeker
Wij zijn vol verwachting om 12 uur al gearriveerd omdat we verwachtten dat het hartstikke druk ging zijn. De ontvangst was prima, door een vriendelijke jongedame die de kinderen zelfs de kleur van hun stickers liet kiezen. Helaas erna in de kou zonder enige animatie op de brug staan wachten op een glimp van de boot om kwart voor 2. Die animatie was er blijkbaar wel op de Grote Markt maar de kinderen wilden natuurlijk de Sint zien aankomen. Sinterklaas zelf redde de dag door uitgebreid aandacht te geven aan de kinderen. Qua snoep had helaas blijkbaar ook bij de SInt de crisis toegeslagen, dat is bijzaak maar wel jammer. Op de route naar de Grote Markt ook weer niks wat ook maar aan Sinterklaas deed denken, desnoods waren speakertjes met sinterklaasliedjes al op prijs gesteld. Op de Grote Markt zelf konden we niks zien dus zijn we maar naar huis gegaan na een korte glimp van de Sint op het balkon. Ik had gehoopt de kinderen een unieke jeugdherinnering mee te geven maar afgezien van een superoptreden van de Sint en zijn Pieten ( wat helaas nogal kort was op de brug ) was de ervaring in het algemeen door het gebrek aan animatie zo teleurstellend dat wij volgend jaar toch maar voor de televisie gaan kijken.

Deals

Volg ons op Facebook