Borgerhoutse helden van vroeger en nu samen in een ‘Reuzenkrant’

   Borgerhout viert 13 maanden feest omdat de Borgerhoutse reuzekens 300 jaar oud worden én omdat Borgerhout 175 jaar geleden een zelfstandige gemeente werd. Hoogtepunt van het Reuzenjaar wordt ongetwijfeld de reuzenstoet van 15 september 2012, waarin meer dan 50 nieuwe Borgerhoutse reuzen zullen meelopen.

Het Reuzenjaar is echter meer dan de stoet alleen. Het district Borgerhout zet in het feestjaar ook in op erfgoed. Tijdens de paasvakantie viel in elke Borgerhoutse brievenbus de ‘Reuzenkrant’. De krant brengt op een frisse, toegankelijke manier het verhaal van Borgerhout en zijn inwoners in beeld.

In de krant vertellen 33 gewone en ongewone Borgerhoutenaren van vroeger en nu: van Samantha (de zangeres van Eviva Espana) over Bouzidi Mohamed Driis, die te voet uit Marokko naar Borgerhout kwam, tot de nieuwe Chinese uitbaters van Frituur Richard in de Helmstraat. Samen vertellen ze het bijzondere verhaal van Borgerhout. Die verhalen werden verzameld door Katherine Ennekens - bekend van de Verhalenbazaar - en Kamal El Morabit. Samen met de portretfoto's van Saskia Vanderstichele werden ze samengebracht in een uitzonderlijke vormgeving van Oeyen & Winters.

Waar kan u de Reuzenkrant nog vinden?

De Reuzenkrant viel bij alle Borgerhoutenaren in de brievenbus. Geïnteresseerden kunnen ze ook afhalen aan de ticketbalie van De Roma (Turnhoutsebaan) , ’t Werkhuys (Zegelstraat), het districtshuis van Borgerhout (Moorkensplein) of het wijkkantoor (Groeningerplein) of hier downloaden: http://reuzenjaar.be/uploads/erfgoedproject/heldenkrant_low_def.pdf 
Reuzenkrant Borgerhoutmeer over:

Geef jouw mening

 

Foto's van Borgerhoutse helden van vroeger en nu samen in een ‘Reuzenkrant’

Deals

Volg ons op Facebook