Musical Doornroosje opent sterk in Antwerpen

  

Vrijdag 16 februari ging in Theater Elckerlyc in Antwerpen de Musical Doornroosje in avant-première. Deep Bridge en Van Hoorne Entertainment rolden de rode loper uit en ontving prinsen en prinsessen, jong en oud, om te genieten van een muzikale en interactieve voorstelling.

Het verhaal

Iedereen kent het verhaal van de gebroeders Grimm dat al generaties lang aan kinderen wordt voorgelezen. Tijdens het geboortefeest van Doornroosje komt de boze fee het kasteel binnengevallen. Uit jaloezie omdat ze niet voor het feest werd uitgenodigd, spreekt ze een vloek uit over de kleine prinses. Als gevolg prikt de prinses zich op haar vijftiende verjaardag aan een spinnenwiel en valt ze, samen met het volledige kasteel, in een diepe slaap die honderd jaar zal duren. Enkel een echte liefdeskus zal hen nadien nog kunnen ontwaken.

Deep Bridge goot het traditionele sprookje in een modern jasje met nieuwe muziek en oneliners die verwijzen naar de recente actualiteit en andere tv-programm’s. Zo ook naar het hele #metoo gebeuren.

Waar de mannelijke acteurs soms lichtjes tekort schieten op vlak van zangtechniek, maken ze dit ruimschoots goed met hedendaagse humor. Walter Baele brengt een herkenbare vertolking van de verstrooide, franstalige koning. Met tal van bekende uitspraken, zoals “het is een vrouwtje”, lijken we even beland in een aflevering van Tegen de Sterren op waar Baele een sprekende parodie op Koning Filip neerzet. Maar ook het Samson&Gert-gehalte ligt hoog met de ludieke versprekingen van de Koning.

SHG_DB Doornroosje 194

Voortdurend aan zijn zij vertolkt Liv Van Aelst de rol van de rustige koningin. Zij opent de show sterk met een krachtig openingslied dat veel goeds voorspelt voor het verder verloop van de musical. Ook Tinne Oltmans, die onder meer bekend is van de bekende jeugdserie Ghost Rockers, zet zowel muzikaal als op vlak van acteren een sterke prestatie neer als Doornroosje. Zij wordt na twaalf jaar weer op het podium verenigd met haar Prins, Thomas Van Goethem, met wie ze als kind ook al schitterde in de musical ‘The Sound of Music’.

SHG_DB Doornroosje 169

Doornroosje The Musical is een aanrader voor jong en oud. Met de geslaagde muziek, getalenteerde cast en feeërieke setting, is het een leuke uitstap voor het hele gezin! Benieuwd naar het verdere verloop van het verhaal? Dat kan zeker en vast! Je kan de cast nog bewonderen in Hasselt (24 februari) en in Gent (3 en 4 maart). Tickets op www.deepbridge.be

Praktisch

Tickets vanaf €23,50
Ethias Theater Hasselt: 24 februari 2018
Capitole Gent: 3 en 4 maart 2018

Cast

Doornroosje: Tinne Oltmans 

De Prins: Thomas Van Goethem 

De Koning: Walter Baele 

De koningin: Liv Van Aelst 

Goede fee: Line Ellegiers 

Fien (slechte fee): Jasmine Jaspers 

Titus: Laurenz Hoorelbeke
Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook