Emma’s KitchenRating: 3 op 5 (2 stemmen)
 

In de Groendalstraat, te midden van de Wilde Zee, kan je nu terecht bij Emma’s Kitchen. Een nieuw restaurantconcept dat bewijst dat fast food niet ongezond hoeft te zijn. Gezonde voeding is relevanter dan ooit. Het succes van Tournée Minérale en gezonde kookboeken zijn hier maar enkele voorbeelden van. Toch gaan we maar al te vaak voor een snelle, gemakkelijke snack van de broodjesbar op de hoek. Met de hulp van twee partners introduceert Pascal Cleppe met Emma’s Kitchen een plek waar je lekker, snel en voedzaam kan tafelen.


Fast food hoeft niet ongezond te zijn

Onder het motto ‘Eat good, feel good’ serveert Emma’s Kitchen betaalbare en gebalanceerde gerechten binnen de twee minuten. Fastfood maar dan zonder de honger of het knagend schuldgevoel achteraf. “Doordachte combinaties, natuurlijke ingrediënten en gezonde vetten: daar draait het bij ons om”, vertelt Pascal Cleppe, zaakvoerder van Emma’s Kitchen.

Eat good, feel good

Zijn inspiratie haalde hij bij het paleoprincipe dat lege voedingsstoffen zoals bewerkte suikers vermijdt. Voedselgroepen worden niet volledig uitgesloten maar Emma’s Kitchen gaat op zoek naar voedzame alternatieven. “Voedingsstoffen zoals vetten zijn niet per sé slecht. Alles hangt af van hoe je voeding combineert”, verklaart Cleppe. “Bij Emma’s Kitchen krijg je binnen de twee minuten je maaltijd voorgeschoteld. Ideaal als lunchpauze, of wanneer je gewoon geen zin hebt om te koken.”

Toch ligt er bij Emma’s Kitchen niets voorverpakt in de koelkast maar bereiden de koks alle gerechten à la minute. “De snelheid waarmee gerechten bereid worden, hoort helemaal geen invloed te hebben op de voedingswaarde”, stelt Cleppe. Als kers op de taart biedt de visie van Emma’s Kitchen ook ruimte voor guilty – of beter guiltfree – pleasures met de 100% natuurlijke dessertjes van Madam Bakster.

Gezonde voeding moet toegankelijk zijn

Hoog in kwaliteit, laag in prijs, daar staat Emma’s Kitchen voor. “Gebalanceerde voeding moet voor iedereen toegankelijk zijn: van studenten op zoek naar een snelle hap tot de doorwinterde foodie”, gelooft Pascal Cleppe. Voor 10 à 14 euro krijg je een maaltijd inclusief drankje. Emma’s Kitchen wil mensen op een betaalbare manier kennis laten maken met wat gebalanceerde voeding is. “Goede combinaties, natuurlijke ingrediënten en gezonde vetten: daar draait het bij ons om”. Op termijn wil Emma heel Vlaanderen de kans geven om haar verse, voedzame én vullende gerechten te ontdekken maar momenteel is de Groendalstraat de place to be.

Over Emma's Kitchen

Emma’s Kitchen is een fastfoodconcept dat zich focust op snelle en gebalanceerde voeding. Onder het motto ‘Eat good, feel good’ serveert Emma’ Kitchen betaalbare, lekkere gerechten binnen de twee minuten. Daarbij schenkt Emma’s Kitchen veel aandacht aan de wijze waarop de verschillende voedselgroepen gecombineerd worden.

De gerechten van Emma’s Kitchen tonen aan dat de snelheid waarmee een maaltijd bereid wordt, geen invloed hoeft te hebben op de voedingswaarde.

Voor meer informatie kan je terecht op www.emmaskitchen.be of op Facebook/Instagram

Categorie: 
Horeca
Soort Horeca: 
Restaurant
Soort keuken: 
belgisch
vlees
Budget: 
€10.00
Openingsdagen: 
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Openingsuren: 
Alle dagen open van 11:00 tot 21:00, behalve op zondagen
wijk: 
Winkelgebied: 
Adres

Groendalstraat 14
2000 Antwerpen

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZoRestaurants in de buurt

Javascript is required to view this map.
Mensen die deze pagina bekeken vonden dit ook interessant:

Schrijf een review over Emma’s Kitchen

 
Calvin
1
Nooit zo iets slechts voorgeschoteld gekregen

Foto's van Emma’s Kitchen

Map

Javascript is required to view this map.

Deals

Top 5 restaurants in Antwerpen

5
Kastanjedreef
5
Anneessenstraat 10
5
Guido Gezellestraat 35
5
Vleminckveld 68
5
Lange Slachterijstraat 3-5

Volg ons op Facebook