Antwerpen Proeft 2011



  
Datum: 
18 augustus, 2011 - 17:00 - 21 augustus, 2011 - 20:00

Antwerpen Proeft vindt in 2011 voor de 5 keer plaats op de Gedempte Zuiderdokken. Reserveer alvast deze data om te genieten van wat Antwerpen op culinair vlak te bieden heeft.

Antwerpen Proeft 2011 loopt samen met het Bollekesfeest.

Eerste namen Antwerpen Proeft 2011

De eerste restaurants van culinair festival Antwerpen Proeft - Taste of Antwerp zijn bekend. Grote namen als Velvet Lounge, Lucy Chang en Fiskebar van chef-kok Nikolaj Kovdal vallen op, maar ook spannende nieuwkomers prijken op de affiche. "De feestelijke vijfde editie van Belgiës grootste openluchtproeverij belooft nu al ongezien culinair vuurwerk." Dat deelt sterrenchef, tv-kok en Antwerpen Proeft-ambassadeur Roger van Damme dinsdag mee.

Andere huizen van vertrouwen: Japans-Frans klasserestaurant Roji, dat er samen met sushi van Zaowang zal staan, Spaanse favorieten Las Tapas en El Puerto, en Harvest, dat met chef-kok Yuen Biu Chow de authentiek Chinese keuken vertegenwoordigt. Toppatissier Manus uit Brasschaat vormt voor Antwerpen Proeft een team met het jonge cateringbedrijf en delicatessenzaak CookingCorner.

"En na een jaar afwezigheid is collega-chef Serge Lhoest met visrestaurant Cuisine Serge weer van de partij," zegt Van Damme. "Net als Quetzal, dé chocoladebar. Een heerlijk warm adres in de schaduw van de kathedraal."

Glenns Grand Café, Het Pand en A La Ville geven ook weer acte de présence op het drukst bezochte culinair festival van het land. "Fransman Laurent Olives van A La Ville was er de eerste twee jaren bij op de veel kleinere Groenplaats," zegt Antwerpen Proeft-ambassadeur en sterrenchef Roger van Damme. "Met Laurent, Steve Blockhuys van Het Pand en Glenns is creativiteit op de feestelijke vijfde editie verzekerd."

Nieuw op de Gedempte Zuiderdokken zijn Italiaanse topspeler Danieli Il Divino uit de tuinen van Kasteel Den Brandt in Wilrijk, en Kookeiland. Dit trendsettend initiatief van liefhebbers, specialisten en professionelen uit de Belgische culinaire wereld zal op Antwerpen Proeft naast de klassieke keuken van Kasteel Bisschoppenhof uit Deurne staan.

Universitair culinair

Aaron De Ceuster is chef-kok van de statige Universiteitsclub in het Hof van Liere. Aaron, een aanstormend gastronomisch talent, brengt ook Papillot Cateringservice mee. Nog op het cateringfront zijn Vandersmissen Feestservice uit Hoogstraten, hofleverancier bij de hoge gasten van KRC Genk, en de jonge Flying Chefs van Albert Declerck opgemerkte nieuwkomers. Voor een zomers glaasje wijn zorgt Australian Fine Wines, dat aan zijn tweede deelname toe is.

Beer and food pairing

Chef-kok Kim Schaerlaken van Grand Café Patrasche in Hoboken is nieuw, en een autoriteit in 'beer and food pairing'. "Hierbij wordt elk gastronomisch gerecht begeleid met een aangepast glas Belgisch speciaalbier," verduidelijkt Schaerlaken. Petrus uit Boechout is traiteur, kok aan huis en de onovertroffen meester in gerechten met kwaliteitsrundvlees. Petrus - Eggers - verrast met innovatieve steakbereidingen als The Bounty Hunter en Blazing Bullets, vernoemd naar wildwestfilms.

Mama Matrea, uit hartje stad, zal in augustus de zon extra doen schijnen op het Antwerpse Zuid met à la minute bereide rum- en vruchtencocktails en kleurrijke fusionschotels. Pizza Days tot slot trakteert op échte pizza, gemaakt met enkel Campanese ingrediënten en gebakken in houtgestookte ovens die 'capo' Antonio Mastellone speciaal invoerde uit Napels.

Meer informatie over Antwerpen Proeft 2011 volgt. 

Bekijk alvast de video over Antwerpen Proeft 2010 om in de sfeer te geraken. 

antwerpen-proeft

Copyright © Ward Ramaekers, Claudia Engelen

Plaats: 
Gedempte Zuiderdokken
Your rating: Geen Rating: 5 op 5 (1 stem)

Geef jouw mening over Antwerpen Proeft 2011

 

Deals

Volg ons op Facebook