'Muziek in de wijk' is een gratis buurtfestival dat iedere zomer internationale artiesten naar de pleinen van Antwerpen brengt. Het doel?...
Le nouveau Zoute Zoen: met een frisse wind gezwind van Zirkstraat naar Zuid
Begin juni 2019 kondigde het jonge, gedreven team achter de gekende ‘Parijse bistro’ Le Zoute Zoen aan dat de tijd voor verandering rijp was. ‘Na zes jaar lang een vaste koers te hebben gevaren, was het moment gekomen om dat roer eens om te gooien’, getuigen William Loonen en chef-kok Lars Block. Dat de twee zaakvoerders heel wat in hun mars hebben, dat staat vast: Le Zoute Zoen en diens gastronomische Frans-Belgische menukaart waren steeds bovenaan de Top 100 Meest Aanbevolen Restaurants op TripAdvisor terug te vinden, genoten een vermelding in de gerenommeerde restaurantgids Gault & Millau én maakten dit jaar nog deel uit van de selecties voor de prestigieuze culinaire initiatieven ‘Smaakmeesters’ en ‘Jong
Keukengeweld’.
Waarom dan veranderen? Terechte vraag. William licht toe: ‘Enerzijds kwamen we tot de vaststelling dat het pand in de Zirkstraat, alsook de capaciteit en indeling ervan, helaas niet
meer in lijn lagen met onze ambities en de richting die we met ons restaurantconcept en keuken uit wilden gaan. Daarnaast speelden ook de alsmaar aanhoudende werken in de buurt een
significante rol en werd het dus tijd om in te grijpen.’ Het team begon aan een naarstige zoektocht naar een nieuwe, geschikte uitvalsbasis. Al snel werden de zinnen op het bruisende
Antwerpse Zuid gezet. ‘Het pand dat we voor ogen hadden, zou ons toelaten om de typerende Zoen-stijl aan te houden, maar tegelijkertijd een frisse wending te geven’, gaat Lars verder. ‘We
wilden namelijk - naast de verhuis - een zekere rebranding doorvoeren en in dat kader als nieuwe naam ‘ZOEN’ introduceren. Herkenbaar, maar toch anders.’ Of team ZOEN in het opzet van een conceptuele opfrissing geslaagd is? Daar laten ze je liever zélf over beslissen. Er werd in ieder geval niet over een nacht ijs gegaan. ‘We hebben tijd noch moeite gespaard om het volledige food- en drinks-aanbod te evalueren en bij te sturen conform de mogelijkheden van onze nieuwe locatie’, verzekert William.
Restaurant ZOEN staat (nog steeds trouwens) voor een gezellige, ongedwongen, huiselijke sfeer. Kom genieten van een zinnenprikkelende lunch of avondmaaltijd - binnen of buiten - al
dan niet voorafgegaan door een drankje of smaakmakende appetizers. Ook voor de groepsgastronomen is er een specifieke formule voorhanden. Alle gerechten en huisgemaakte
cocktails krijgen als finishing touch een handvol kruiden uit het unieke indoor tuintje mee, een eyecatcher waar je zelfs rond kan gaan zitten. Niemand minder dan Ivan Janssens, hoogleraar
aan de Universiteit Antwerpen binnen de onderzoeksgroep Planten en Ecosystemen, staat Lars en William hierin bij. Ivan beschikt sinds enkele jaren over een enorm perceel waar hij
fantastisch lekkere en unieke groenten en kruiden kweekt. Een waar walhalla voor iemand als ZOENs eigen chef-kok Lars natuurlijk, die niets liever doet dan met organische producten te
werken, ze te drogen, conserveren en behandelen op de meest natuurlijke manieren: roken, pekelen, fermenteren. Op die manier haalt hij er de allerbeste smaaksensaties uit. Ivan en Lars
hebben dan ook intensief samengewerkt bij de samenstelling van de nieuwe ZOEN-kaart.
Ook qua liquide geneugten weet ZOEN ongetwijfeld te plezieren. Sommelier William voorziet een resem topcocktails in combinatie met een wekelijkse selectie prachtwijnen die naadloos aansluiten bij de aangeboden gerechten: Williams Wijnsuggesties.
Kortom: het sei-ZOEN is nu écht geopend!
Al wie de nieuwe telg van de Zuid-horecafamilie wil komen ontdekken, is voor lunch of avondeten welkom van dinsdag tot zaterdag. Adres: Leopold De Waelstraat 20, Antwerpen.
Lars Block
- opleiding aan de Hotelschool Ter Duinen (Koksijde)
- passie voor wereldgastronomie
- ervaring opgedaan in de keuken van Commerce 24 (Barcelona) onder chef Carles Abbelan
- mede-overnemer van Le Zoute Zoen
- uitbating en optimalisatie keuken Le Zoute Zoen gedurende zes jaar
- 2018: nominatie ‘SmaakMeesters Antwerpen’
- 2018 - 2019: nominatie ‘Jong Keukengeweld’ (Toerisme Vlaanderen en Horeca Vlaanderen)
- kookstijl: leuke, frisse wendingen geven aan klassieke gerechten door gebruik te maken van lokale producten en aloude technieken zoals pekelen en fermenteren
William Loonen
- passie voor hospitality en wijnen
- ervaring opgedaan in verschillende Antwerpse zaken
- mede-overnemer van Le Zoute Zoen
- uitbating Le Zoute Zoen gedurende zes jaar
- verdere verdieping in de wijnwereld en onderhoud van goede contacten met de wijnleveranciers - resultaat: steeds fantastische suggestiewijnen afgestemd op het foodaanbod of smaakbegeleiding van gasten in de zoektocht naar hun ideale wijn
Categorie:
Horeca
Soort Horeca:
Restaurant
Soort keuken:
belgisch
brasserie
frans
gastronomisch
Budget:
€30.00
Openingsdagen:
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
wijk:
- login om te reageren
- 29191 keer gelezen
toegevoegd door Tom
Restaurants in de buurt
Mensen die deze pagina bekeken vonden dit ook interessant: