Scheldecross met Mathieu van der Poel op zaterdag 15 december

  
Op zaterdag 15 december 2018 strijken de veldrijders neer in Antwerpen voor de traditionele Scheldecross. Alle toppers van het moment zijn van de partij. Zowel de junioren en de beloften als de elitedames en -heren strijden voor de zege op en rond het bekende Sint-Annastrand op Linkeroever.

In december schakelt de cyclocross naar een hogere versnelling. Traditiegetrouw houden de veldrijders dan halt in Antwerpen voor de Scheldecross. De veldrit die plaatsvindt op en rond het strand van Sint-Anneke op Linkeroever maakt deel uit van de DVV Verzekeringen Trofee, een van de belangrijke regelmatigheidsklassementen in het veldrijden.

Zonder ongelukken staat de volledige wereldtop bij de mannen aan de start voor de Scheldecross. De vraag is wie Mathieu van der Poel, dé man van het eerste deel van het veldritseizoen, van zijn derde opeenvolgende zege in het Antwerpse zand houdt. Wout Van Aert is alvast van de partij om het de Nederlander moeilijk te maken. Bij de vrouwen wordt het uitkijken of onze landgenote Sanne Cant haar leidersplaats in de DVV Verzekeringen Trofee kan vasthouden.

Bereikbaarheid

Sporting A vraagt aan supporters van de Scheldecross om Slim naar Antwerpen te komen. Zo is de site goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bovendien is er de gratis veerdienst tussen het ponton aan het Steenplein en Linkeroever. Ook met DeWaterbus kunnen mensen gemakkelijk naar de cross komen. Zij kunnen afstappen aan de Palingsteiger op Linkeroever. Alle mobiliteitsinfo is te vinden op de website www.slimnaarantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

Praktisch

Programma

 • 11.00 uur: junioren
 • 12.00 uur: beloften
 • 13.45 uur: elite dames
 • 15 uur: elite heren

Tickets

 • Kinderen t.e.m. 11 jaar: gratis
 • Vanaf 12 jaar: 
  Voorverkoop: 11 euro
  Dagkassa: 12 euro (BWB-leden betalen 11 euro)
 • Meer info: www.scheldecross.bemeer over:
Mensen die deze pagina bekeken vonden dit ook interessant:

Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook