Antwerpse startup IPee krijgt kantoor in Singapore

  
Dankzij een unieke samenwerking van de stad Antwerpen en B-DNA, een Belgische vereniging van architecten, designers en ingenieurs, kunnen 5 Antwerpse startups gratis gebruikmaken van een kantoorruimte in Singapore. Naast Rombit, Playpass, T-Mining en MCS krijgt nu ook de Antwerpse startup IPee de kans om vanuit Singapore de Zuidoost-Aziatische markt te veroveren.
 
De stad Antwerpen is tot eind 2016 lid van de netwerkvereniging B-DNA. Antwerpen besliste om via dat lidmaatschap 5 geselecteerde startups de kans te bieden de Zuidoost-Aziatische markt te verkennen. De startups krijgen zo gratis kantoorruimte en ondersteuning op het gebied van communicatie, business intelligence en marktonderzoek en backoffice-ondersteuning voor business events. De deelnemende startups kunnen bovendien rekenen op de knowhow, de marktkennis en het netwerk van B-DNA. In mei huldigden de startups Rombit, Playpass en T-Mining hun kantoorruimte al in. Ondertussen vervoegde MCS hen. Nu mag IPee het rijtje vervolledigen.
 
IPee ontwikkelt sensoren voor sanitaire voorzieningen om de hoeveelheid spoelwater aan te passen bij elk sanitair gebruik. Op evenementen of in sportstadia wordt er bijvoorbeeld veel gedronken, wat resulteert in urine met lagere concentraties. Hierdoor is er minder spoelwater nodig bij sanitair bezoek. In ziekenhuizen daarentegen worden veel medicijnen genomen, wat resulteert in urine met veel residu’s. Door het spoelvolume voor elke gebruiker op elk tijdstip van de dag aan te passen, kan er op een slimme manier met watergebruik worden omgegaan zonder in te boeten op het vlak van hygiëne. Op termijn zijn nieuwe toepassingen in bijvoorbeeld de gezondheidszorg mogelijk.  Bovendien kan IPee nu aansluiting vinden bij de Singapore International Water Week in 2018 wat een enorme exposure kan betekenen voor de startup.
 
De stad Antwerpen selecteerde IPee omwille van het grote groeipotentieel en sterk bedrijfsplan van de startup, dat naadloos aansluit op de innovatieve speerpunten van de stad. “De ambitie van IPee kadert perfect binnen de stedelijke prioriteiten van duurzaamheid (duurzaam ontwerp en duurzaam gebouwenbeheer) en eHealth”, vertelt Caroline Bastiaens, schepen voor economie. “Daarnaast vinden wij het als stad belangrijk dat beloftevolle startups en scale-ups voldoende kansen krijgen om te groeien en internationaliseren. Dankzij onze samenwerking met B-DNA krijgt IPee die broodnodige ondersteuning.”
 
IPee ziet Singapore als de ideale uitvalsbasis om de Zuidoost-Aziatische markt te bedienen. “Voor ons is het cruciaal om in Singapore aanwezig te zijn om potentiële klanten in Azië te verzilveren en hierdoor groei te realiseren”, verduidelijkt Jan Schoeters, managing director van IPee. “Verder streven we ernaar om met ons product niet enkel de bouw- en constructiemarkt te bedienen, maar om ook succesvol te worden in datamonitoring in andere sectoren bv. facility management om de efficiëntie van onderhoud van gebouwen te verhogen.”

Samenwerking stad Antwerpen met B-DNA

De stad Antwerpen zet de laatste jaren sterk in op technologische startups. Omdat een globale afzetmarkt een belangrijke voorwaarde is voor groei en succes, besloot de stad dan ook om een samenwerking aan te gaan met B-DNA, en zo 5 beloftevolle startups de kans te geven om te internationaliseren. B-DNA is een project van Belgische architecten, ingenieurs en stedenbouwkundigen die vanuit Singapore willen internationaliseren naar de Zuidoost-Aziatische markt. Het project richt zich in de eerste plaats op scale-ups die actief zijn in de sectoren: duurzaam ontwerp, duurzaam bouwen, materialeninnovatie, energie-efficiëntie, Cleantech en digitaal ondernemen met een focus op eHealth, logistiek, mobiliteit en Internet of Things.
 
Dankzij de samenwerking met B-DNA maakt stad Antwerpen haar merkbelofte waar als een stad die open is voor business. De stad timmert aan een ecosysteem voor digitale innovatie, met resultaat: er zijn inmiddels meer dan 350 startups en scale-ups in Antwerpen gevestigd.Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook