Gerard 't Hart & Marcella Maltha - De Ziel Gevangen  
Datum: 
14 januari, 2017 - 14:00 - 11 februari, 2017 - 00:00

Gerard ’t Hart

Kleurrijke hartstocht en stille verwondering

Een aantrekkelijke fascinatie  voor de wonderbaarlijke verscheidenheid, waarin de verhouding mens- natuur-cultuur in de wereld kan worden waargenomen, spreekt uit het werk van deze kunstenaar. Vele geschilderde  doeken zijn een  hartstochtelijke ode aan zijn beleving hiervan. Recente doeken  tonen abstracte,  lucide kleurformaties waarbij ruimte en materie zich fluisterend lijken te verbinden. Hij laat zich inspireren door zijn reizen.

 Marcella Maltha

 Verbeelding van de ziel

Het raadsel van de herkenning van gelaat en gestalte fascineert deze kunstenares.   De ziel moet gevangen worden, maar heeft vele verschijningsvormen. Het streven om deze ziel vast te leggen komt naar voren als  duiding  van de uniciteit van de gestaltes, mensen en dieren,  hun gedrag,  bewegingen en emoties.  In de meer abstracte werken gaat het om het weergeven van universele emoties.

 Beide kunstenaars samen aan één werk

 Twee kunstenaars, die elkaar inspireren om samen te schilderen op een doek. Gelijktijdig en samen ontstaat er voor hun ogen een nieuw werk.

Het werk ontmoet twee kritische zielen, die de kunst delen om het ogenschijnlijk verborgene weer te geven.

Twee kunstenaars, die elkaar in uitdaging gevonden hebben  en het leven vieren met de passie van schilderen met een heel eigen stijl.

Groot en kleurrijk is het werk.  Zoekend naar de volmaakte weergave van wat mensenogen, ook camera’s niet kunnen zien, verliezen de kunstenaars zich in het spel van het ontstaan van het kunstwerk en de raadselachtigheid daarvan.

Plaats: 
Antwerpen
Gratis: 
Ja
Bijkomende info: 
www.galerieludwigtrossaert.com
Nog geen stemmen

Geef jouw mening over Gerard 't Hart & Marcella Maltha - De Ziel Gevangen

 

Foto's van Gerard 't Hart & Marcella Maltha - De Ziel Gevangen

Deals

Volg ons op Facebook