Datum: 
8 september, 2012 (Gehele dag)
Op zaterdag 8 september 2012 vindt de 15de editie van Berchem Bruist plaats. Voor deze feesteditie krijgt het evenement een nieuwe naam: Berchem Royaal. Op en rond de Driekoningenstraat, Statiestraat en Victor Jacobslei ontdekken inwoners wat Berchem allemaal te bieden heeft.

Een zandkastelenwedstrijd in de grootste zandbak van ’t stad, koninklijke knutselsessies, edele sportdemonstraties, urban golf, een koets die door de straat rijdt, een feestmarkt en muziekoptredens…het is maar een greep uit het royale programma van Berchem Royaal. Bezoekers zijn welkom vanaf 13 uur in en rond de Driekoningenstraat, Statiestraat en Victor Jacobslei. Van 18 tot 22 uur wordt de avond afgesloten op het feeërieke plein voor woonzorgcentrum Sint-Maria.

Voor de vijftiende editie zijn er ook enkele speciale acties. Iedereen is om 17.30 uur uitgenodigd op het plein voor woonzorgcentrum Sint-Maria (einde Victor Jacobslei) om te klinken op 15 jaar Berchem Bruist.

Daarna wordt het royale taartenbuffet aangesneden en kan iedereen gratis smullen van de taarten die buurtbewoners en bakkers schonken. Al meer dan vijftig Berchemnaren zullen op Berchem Royaal hun baktalent tonen.

Als afsluiter is er een bal royale met The Kings of Pop, de nieuwe formatie van Cocojr. en de vroegere Magical Flying Thunderbirds.

Berchem Bruist viert jubileum

Berchem Royaal is de jubileumeditie van Berchem Bruist. Het evenement werd voor de eerste keer georganiseerd in 1998. Het district, het cultuurcentrum en de bewonersgroep van de Victor Jacobslei zorgden voor een cultuur- en verenigingenmarkt tijdens de jaarlijkse braderie in de Driekoningen- en Statiestraat.

Enkele jaren later koppelde het district ook zijn opendeurdag aan het evenement. Bovendien bleef het aanbod op Berchem Bruist uitbreiden. Intussen is het evenement uitgegroeid tot een vaste waarde op de tweede zaterdag van september.

Berchem Royaal is een initiatief van het district Berchem, in samenwerking met de stad Antwerpen, het cultuurcentrum Berchem, de handelaarvereniging Hart van Berchem en de Berchemse verenigingen.

Het volledige programma staat op www.dna.be/berchem.
Plaats: 
Berchem
Gratis: 
Ja
Your rating: Geen Rating: 5 op 5 (1 stem)

meer over:

Geef jouw mening over Berchem Bruist 2012

 

Deals

Volg ons op Facebook