Antwerpen zoekt werkende IoT services voor Europees project SynchroniCity

  
Op donderdag 31 mei lanceerde de stad Antwerpen samen met Digipolis de open call van SynchroniCity voor meer dan 100 aanwezigen. SynchroniCity is een Europees project voor slimme steden die IoT-oplossingen zoeken om het stadsleven te verbeteren. Voor de stad Antwerpen ligt de focus op twee onderwerpen, namelijk mobiliteit en milieu. Verder is er ook een wildcard voor een innovatief project dat niet onder deze pijlers valt.
 

De call is gericht naar start-ups en kmo’s in het IoT-domein, met vooraf geteste IoT-oplossingen, technologieën en prototypes. Europa heeft 3.000.000 euro beschikbaar voor pilootprojecten. KMO’s kunnen een financiering krijgen tot 80% van het totale projectbudget (tot 100.000 euro/KMO, of tot 300.000 euro/consortium KMO’s). De proefperiode start begin 2019 en duurt 6 maanden.

 
Naast de stad Antwerpen lanceren ook enkele andere Europese steden zoals Carouge, Eindhoven, Helsinki, Manchester, Milaan, Porto en Santander begin juni dit project. Alle steden zetten start-ups en KMO’s aan om te experimenteren met nieuwe dataplatformen.
 

Tegen 2030 wil de Antwerpse regio voor mobiliteit een modal split van 50/50 realiseren. Dit betekent dat er dan voor minstens de helft van alle verplaatsingen wordt gekozen voor duurzaam vervoer. Daarvoor zijn oplossingen nodig die een modal shift, een time shift of een mental shift ondersteunen. Daarnaast wenst de stad een voorbeeldige ‘ecocity’ te worden die klimaatneutraal is tegen 2050. Alle oplossingen die bijdragen aan klimaatneutraliteit en -aanpassingen, luchtkwaliteit, circulaire economie en afvalbeheer komen hiervoor in aanmerking.
 

Voor meer informatie over het project en de ambitie van de stad Antwerpen kunnen kandidaten terecht op de website van SynchroniCity.Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook