1 miljoen bezoekers voor Winter in Antwerpen

  
Winter in Antwerpen, dit jaar van 9 december tot 7 januari 2018, trok weer heel wat bezoekers. De hoogvliegers waren het openingsfeest en het eindejaarsvuurwerk. In totaal trok deze editie van Winter in Antwerpen maar liefst 1 000 000 bezoekers. Dat is wel iets lager dan vorig jaar toen de weersomstandigheden beter waren. 

Het Antwerpse winterfestival Winter in Antwerpen had, naast de traditionele elementen zoals het reuzenrad en de kerstmarkt, ook een aantal nieuwigheden te bieden. Zoals het kunstwerk Snowflake op de Grote Markt waar geliefden konden kussen onder de maretak, de spiegeltent op het Steenplein en de digitale wensenmuur op de Suikerrui.

"De vorige editie was een succes, maar ondanks regen en zelfs storm zijn mensen ook dit jaar massaal in Antwerpen komen vieren en genieten. Het record aantal kijklustigen voor het nieuwjaarsvuurwerk was de slagroom op de taart," zegt een tevreden burgemeester Bart De Wever. "We hebben er hard aan gewerkt om onze koekenstad sterker op de kaart te zetten als de gezelligste stad om Kerst en Nieuw te beleven. Daar mogen alle Antwerpenaren fier op zijn."

Heel wat bezoekers

Naar het openingsfeest op zaterdag 7 december 2017 kwamen al meteen 110 000 enthousiastelingen. Die genoten van het concert aan de Schelde van Jef Neve en Natalia, de act van Dimitri Vegas en Like Mike op de kathedraal, de schaatsshow van Kevin Van der Perren op de ijspiste en videoprojecties op het stadhuis. En op zondag van de opening van de Diamond Dome op het Astridplein.

De vier weken erna amuseerden bezoekers zich op het reuzenrad (20 000 bezoekers), de ijspiste (44 000 schaatsers) of de tubing (20 000 glijders), of flaneerden ze over de kerstmarkt (850 000 passanten). Er werden ook massaal veel wensen gestuurd vanop de wensenmuur op de Suikerrui. 13 000 bezoekers zonden er hun virtuele wensen uit.

Het eindejaarsvuurwerk op 31 december trok, ondanks het stormachtige weer vroeger die avond, een recordopkomst van 97.000 mensen.

Op de afsluitende Winter-BBQ aan de Schelde op 7 januari 2018 smulden 15 000 bezoekers van de traktaties van de stad, om zo het nieuwe jaar in schoonheid in te zetten. Ze genoten onder meer van:
  • 2 000 pizza’s
  • 800 wafels
  • 6 000 hamburgers
  • 6 500 porties friet
  • 500 liter soep
  • 8 000 liter bier 

Kerstboomverbranding als feestelijke staart 

Winter in Antwerpen krijgt nog een feestelijk einde met de traditionele kerstboomverbranding. Die vindt plaats op het Frederik Van Eedenplein op Linkeroever, op zaterdag 13 januari 2018 van 17 tot 23 uur. Wie komt, geniet gratis van een vuurshow, livemuziek en lekkere drankjes.

Winter in Antwerpen vanop de kathedraal
Winterbbq
Winterbbq met frietjesmeer over:

Geef jouw mening

 

Foto's van 1 miljoen bezoekers voor Winter in Antwerpen

Deals

Volg ons op Facebook