Antwerpen Proeft: de menu's van 2010
De organisatie van Antwerpen Proeft heeft de meeste menu's bekendgemaakt. Lees en watertand.
Met vorig jaar 100.000 aanwezige lekkerbekken is Antwerpen Proeft tijdens 't Bollekesfeest het grootste culinair festival van België.
Michel Van Tricht & Zoon > Kaasaffineurs
Bordje met twee speciaal voor Antwerpen Proeft geselecteerde kazen: 4 b. | Bordje met vier kazen: 6 b. | Bordje met zes kaasvariëteiten: 8 b. | Morbiflette, of tartiflette van morbier (smeuïg eenpansgerecht met pittige kaas uit de Franche-Comté, spek en aardappeltjes): 8 b. | Luxebordje met antipasti: 10 b. | Kaasbuffet Michel & Frédéric à volonté: 15 b.
Rascasse > Gastronomie | Cook & Style > Cateraar
Gazpacho, avocado, goudbrasem (daurade royale): 5 b. | Makreel, rode biet, komkommer, limoen: 5 b. | Speenvarken, Bolleke De Koninck, gekonfijte aardappel: 5 b. | Volle kaas, biologisch geteelde aardbeien uit Nieuwmoer: 5 b. | Degustatie van alle voorgaande gerechtjes: 18 b. | Kalfswang, ratatouille, couscous: 5 b. | Cocktail Summer Lime: 7 b. | Gazpacho, mierikswortel: 2 b. | Gebarbecuede kotelet van speenvarken, pickles: 3 b.
MataMata & PiliPili > Afrikaans
Akkra - Nigeriaanse bonenbeignets, gevuld met paprika en uitjes: 4 b. | Makemba - Congolese knapperig gebakken plataan (bakbanaan), in schijfjes gesneden: 4 b. | Traditioneel gemarineerde, gegrilleerde Kameroense biefstukspiesjes: 6 b. | Senegalees stoofpotje met lamsvlees, savooikool, cashewnoten en aardappeltjes: 8 b. | Scampi in mango-chilipepersaus: 10 b. | Diverse fruitcocktails (met of zonder alcohol): 8 b.
Patisserie Manus
Verse aardbei in pure chocolade: 1 b. | Bol vers, in eigen huis bereid schepijs (vanille, chocolade, mokka of aardbei): 1 b. | IJsglaasje naar keuze (vijf smaken): 3 b. | Dessertbord met finger food van aardbei, rabarber en kwarkmousse, bord afgewerkt met chocoladesaus en vers rood fruit: 7 b. | Dessertbord met makaron, gevuld met zomerse tiramisu, gebakje van tonkamousse en kriekengelei, en tarteletje met vers rood fruit, bord afgewerkt met vanillesaus: 7 b.
Hochito > Cocktailbar
Hochito (limoen, clementine, rietsuiker, munt en ijskoude jonge graanjenever): 7 b. | Hochito keizer (met Mandarine Napoléon): 8 b. | Hochito behekst (met Strega) | Hochito sjiek (met cava): 8 b. | Caipirinha (limoen, rietsuiker en witte rum): 7 b. | Mojito (limoen, rietsuiker, munt en witte rum): 7 b. | Mojito royal (met cava): 8 b.
Fiskebar > Vis & seafood, wijnen
Gazpacho met garnalen: 5 b. | Trio van zalmtartaar, tartaar van koningskrab en tataki van tonijn: 7 b. | Gegrilleerde scampibrochette met curryvinaigrette en slaatje: 7 b. | Zeevruchtenschotel (5 oesters, wulken, roze garnalen, venusschelpen, scheermessen, mosseltjes): 18 b. | Dozijn Zeeuwse creuses: 9 b. | Dozijn fines de claires: 12 b. | Dozijn platte oesters: 15 b.
SanoSano > Healthy & Tasty Food Bar
SanoSano Veggie Salad, verrassend gevarieerd met superverse seizoengroenten en fruit: 3 b. proevertje, 9 b. grote portie | Hartig slaatje van farfalle (strikjespasta) met pittig gekruide gebakken kip, vergezeld van rucola en een fijne selectie tomatenvariëteiten: 4 b. proevertje, 12 b. grote portie | Verfrissend slaatje met malse filet van geelvintonijn, geserveerd met pompoen- en zonnebloempitjes en sinaasappel: 5 b. proevertje, 14 b. grote portie | Saladetrio met voorgaande drie slaatjes in tapasvorm: 12 b. | Portie in olie gemarineerde zwarte en groene olijven: 3 b. | Queso Manchego (Spaanse kaas) met sneetjes biolabel-brood: 5 b. | Superieure Italiaanse bergham, achttien maanden gerijpt, smelt op de tong, met sneetjes biolabel-volkorenbrood: 7 b. | Tapasbordje met Italiaanse bergham, Queso Manchego en gemarineerde olijven: 14 b. | Red Mystic River - heerlijk verfrissende smoothie met aardbei, framboos, banaan, bosbes en vers geperst sinaasappelsap: 4 b. | Banana Boost - energy shake met banaan, vanilleroomijs en melk: 4 b. | Purple Rain - smoothie vol frambozen en bosbessen, en met vers geperst sinaasappelsap: 4 b.
Cuisine Serge | P'tit Paris Services > Vis & schaaldieren, traiteur
Sorbet van vlierbloesem: 2 b. | Diepe oester: 2 b. | Irish van kreeft (kreeftensoep, geparfumeerd met Ierse whiskey): 4 b. | Paling in 't groen, signée Serge: 4 b. | Huisgedroogde ham: 4 b. | Huisgebraiseerde ham: 4 b. | Gewokte sint-jakobsvruchten: 8 b. | Mouclade van Zeeuwse mosselen: 8 b.
Harvest > Authentiek Chinees, Japans
Traditionele pikante soep uit Noord-China, vergezeld van gebakken Chinese broodjes met vanille: 4 b. | Garnalen, gebakken in amandelschijfjes: 4 b. | Tempura (Japanse beignets) van garnalen, licht gefrituurd: 4 b. | Yakitori (Japanse kippenspiesjes), gekruid met sake en gember: 5 b. | Assortiment van gestoomde of gebakken dim sum (hartige Chinese hapjes): 6 b. | Dwaze kip (heet, zoet, zuur, bitter) - wokgerecht: 6 b. | Gesneden kipfilet met groenten in pikante Sichuansaus - wokgerecht: 6 b. | Geurig gebakken grote garnalen met look, ui en champignon - wokgerecht: 9 b. | Hemelse pekingeend met saus van de chef of sinaasappelsaus - wokgerecht: 10 b. | Op teppanyaki (Japanse ijzeren bakplaat) bereide zalm, scampi of ossenhaasje, vergezeld van diverse sauzen: 10 b. | Combinatieschotel: 14 b. | Alle voorgaande gerechten geserveerd met gebakken rijst | Dame blanche op Japanse wijze: 6 b.
Hendrickx Feesten > Feestenbouwer | www.cava-online.com > Cavabar
Tartaar van zuiderse groenten, quinoa (kleine graankorrels uit Latijns-Amerika), basilicumolie, sesamkrokantje: 5 b. | Warme gerookte zalm, spinazie, postelein, lamsoor, sjalot, mierikswortel, crouton: 5 b. | Crostini met tapenade van zongedroogde tomaat: 5 b. | Gemarineerde olijven: 5 b. | Ibericoham met popcorn van olijven: 5 b. | Zomergroenten, makreel, mirin (zoete Japanse rijstwijn), shiso (Japanse munt, Viëtnamese koriander), groene appel, krokantje: 6 b. | Zwezerik, groene boontjes, tomaat, merg, crostini, parmezaan: 8 b. | Mechelse koekoek, ganzenlever, polenta, truffelsaus, courgette, tomaat: 9 b. | Cava Fuga classic brut: 3 b. glas, 15 b. fles | Cava Fuga classic rosé: 4 b. glas, 20 b. fles | Cava Coto d'Arcis brut nature: 6 b. glas, 28 b. fles | Cava Dominio de la Vega 100% pinot noir: 6 b. glas, 28 b. fles
Pierre Marcolini > Chocolatier
Degustatiekit Le Goût d'Anvers, speciaal door Pierre voor Antwerpen Proeft gecreëerd (met onder andere mojitomakaron, champagnetruffel en gianduja, melkchocolade met très fijn gemalen hazelnoot): 8 b.
Las Tapas | El Puerto > Spaans
Knapperige scampi met look en fijne kruiden: 3 b. | Albondigas (gehaktballetjes in pittige tomatensaus): 4 b. | Dagbereide paella: 5 b. | Pinchos (Spaanse hartigheden op stokje): 5 b. | Calamares a la Romana (fruitig gefrituurde pijlinktvisringen): 6 b. | Serranoham: 6 b. | Plato variado (van al dit Spaanse lekkers een hapje): 6 b. | Cava: 5 b.
Ellenbee > Italiaans | Matizze Simply Italian
Focaccia met notensla, pecorino en gekonfijte kerstomaatjes: 4 b. | Bordje met parmaham, parmezaan en huisgemarineerde olijven: 4 b. | Penne met calamaris, basilicum en tomaatblokjes: 6 b. | Trio van aperitiefglaasjes (carpaccio van zwaardvis, Insalata Ellenbee, tomaat-mozzarella): 6 b. | Slaatje met groene asperges en malse kip: 8 b.
Velvet Lounge > Kosmopolitisch
Salade van kort gegrilleerde entrecote met Thaise aromaten: 4 b. | Slaatje van risoni (pasta in rijstkorrelvorm) met roquefort en spinazie: 4 b. | Tomaat-mozzarella met basilicumespuma: 4 b. | Cocktail van koningskrab met avocadoguacamole: 5 b. | Koel lenterolletje van kreeft met oriëntaalse dip: 5 b. | Tomaat-garnaal met verse mayonaise: 5. | Degustatie van ganzenleverterrine met sinaasappel: 5 b. | Tiramisu van banaan: 4 b. | Crème van aardbei met espuma van chocolade: 4 b.Magnus Kwaliteitswijnen | De Laet & Van Haver Dining > Belgisch-Frans, Chileense specialiteiten (Antwerpen Proeft)
Central Valley, Ventisquero Sauvignon Blanc Clásico: 3 b. | Casablanca Valley, Ventisquero Chardonnay Reserva: 4 b. | Casablanca Valley, Ventisquero Sauvignon Reserva: 4 b. | Casablanca Valley, Ventisquero Chardonnay Gran Reserva Queulat: 5 b. | Colchagua Valley, Ventisquero Shiraz Clásico: 3 b. | Maipo Valley, Ventisquero Cabernet Sauvignon Reserva: 4 b. | Maipo Valley, Ventisquero Carmenère Gran Reserva Queulat: 5 b. | Maipo Valley, Ventisquero Merlot Grey: 6 b. | Traag gegaarde lamstongetjes met Chileense saus: 4 b. | Vegetarische schotel met tsay, seizoengroentjes, noten en rozijnen: 4 b. | Op het vel gebakken zeebaars: 6 b. | Reuzescampi, vergezeld van sausje met extra vièrge olijfolie: 8 b. | Gebakken foie gras met mayonaise van rode biet en vijgenbrood: 10 b. | Tartaar van wagyu (rund van de allerhoogste kwaliteit) uit Global Ranch, Chili: 16 b. | Gegrilleerde biefstuk van wagyu uit Global Ranch, Chili; gemengd slaatje; kerstomaat; fleur de sel: 18 b.River Kwai > Thais
Tom kha gai - kippensoep met kokosmelk (medium pikant): 5 b. | Yam woonsen - salade van engelenhaar met garnalen en varkensvlees (medium pikant): 8 b. | Gaeng gai - fijne stukjes kip en bamboe in rode curry met kokosmelk (medium pikant): 6. proevertje, 14 b. grote portie | Pad bai kra pow - fijn gehakte kip met verse chilipeper en basilicum (pikant): 6 b. proevertje, 14 b. grote portie | Priew wan gai - fijne stukjes kip in verser zoetzoure saus met groentjes en ananas (zacht): 6 b. proevertje, 14 b. grote portie't Karveel > Belgisch-Frans, bieren | BBQ Team Laurentius > Grill
Groentenwrap: 4 b. | Spareribs in een puntzak: 5 b., 9 b. | Zeebarbeel a la plancha, geserveerd op courgettesalade: 6 b. | Spiesje van scampi: 6 b. | Zalm, gebakken op het vel: 7 b. | Gamba's a la plancha: 8 b. | Melkbig met pepersausje: 8 b. | Z arzuela (Spaanse bouillabaisse): 9 b. | Zalmfilet met scampiduet: 10 b. | Tataki van tonijnrepen: 16 b.Roji > Oriëntaals-Frans | Zaowang > Sushi
Edamame (jonge sojabonen in de dop) met grof zeezout: 2 b. | Gazpacho van komkommer, koriander, sake en grijze garnalen: 3 b. | Yakitori (Japanse kipsateetjes) met sambalmayonaise: 3 b. | Shiso (Japanse munt, Viëtnamese koriander) met rauwe en gerookte zalm, avocado en Yamazaki-whisky: 4 b. | Mosselen in groene curry en sake: 4 b. | Tartaar van tonijn met koriander, limoen en wasabizout: 5 b. | Gebakken sint-jakobsvruchten met zeewiersalade: 5 b. | Gebakken tonijnblokjes met huisbereide wasabi, afgewerkt met furikake (specerij van groenten- en visextracten): 6 b. | Sneeuwkrabscharen in loempiadeeg met gerookte zalm en kokoscurrysaus: 6 b. | Zeebaars met zeekraal en korianderdressing: 8 b. | Crème brûlée met matcha (Japanse groene thee): 2 b. | IJs van sesamzaad met aardbeien: 3 b. | Sushicombinaties: 5 b., 10 b., 15 b.
Hofke van Bazel (Kris De Roy) > Gastronomie
Simply The Best Oyster, Gillardeau-oester puur natuur: 2 b. | Spit Or Swallow, Gillardeau-oester met ijsgekoelde wodka en vuurrode peper: 4 b. | Degustatie van Iberische bellotaham met meloen: vanaf 4 b. | Mousse van geitenkaas met groentenpickles, soepje van zomerpostelein, kroepoek van bombarijst (rondkorrelrijst) met picklespoeder: 6 b. | Tartaar van geelvintonijn met salade van groene boontjes, mango en Belle de Fontenay-aardappel, crumble van zwarte olijven, emulsie van olijfolie en citroen: 9 b. | Iers rund op twee wijzen, gegrilleerd en tartaar, met structuren van tomaat, buffelmozzarella en basilicum, pane carasau (dun brood uit Sardinië), jus met kappertjes en sjalot: 12 b. | Gemarineerde zwarte tijgergamba met escabèche van eierdooierzwam, salade van fregola (Sardische pasta, gemaakt van griesmeel), komkommer en wakame (zoet smakend zeewier), gelei van vintage soja en bijbehorende makaron, dahi (Japanse bouillon): 14 b. | Kaas uit Taleggio, tramezzone (wit brood zonder korstje) met truffelboter, Breydelham, chutney van ananas, en mosterdsalade: 8 b. | Bazelse aardbeien met coulis, crémeux van samba pa (zwarte-theemelange), sorbet van yoghurt en yuzu (kleine Japanse citrusvrucht): 8 b.
Lucy Chang > Zuidoost-Aziatisch
Special dim sum assortment (four pieces): 5 b. | Refreshing summer roll with prawn and mint: 5 b. | Spring rolls (three pieces): 5 b. | Chicken satay (three pieces): 5 b. | Laab gai (minced chicken with Thai herbs) (spicier): 6 b. | Thai beef salad (spicy): 6 b. | Tom kha gai (spicy), jasmine rice: 7 b. | Massaman chicken curry (spicier), jasmine rice: 7 b. | Japanese fried noodles with beef and vegetables: 8 b. | Wok fried chicken with ginger, jasmine rice: 8 b. | Coconut crème brûlée: 4 b. | Lychees and rambutans stuffed with pineapple: 4 b. | Sorbet selection (mojito, lychee): 4 b. | Ice selection (mocca, vanilla, strawberry): 4 b.
Het Pand (Steve Blockhuys) > Frans-Italiaans | Crème de la Crème > Roomijs
Inktvisjes a la plancha met piment d'Espelette en mesclun (mengsel van diverse bladgroenten): 6 b. | Saffraanrisotto: 7 b. vegetarisch, 10 b. met zeebaars | Ravioli van kalfswang met salieboter: 7 b. | Koude pastasalade met zomertruffel: 7 b. | Steves befaamde sashimi van tonijn: 8 b. | Traag gegaarde hoevekip met venkel, artisjok en zwarte olijf, coulis van courgette en peterselie: 8 b. | Kort gegrilleerde verse tonijn met kaviaar van aubergine, coulis van paprika en parmezaan, en gegrilleerde Sicilaanse aardappel: 12 b. | Paardenfilet met witlof, veldsla en honing-mosterddressing: 12 b.
Schepijs met verrassende smaken (rijstpap-ijs - met saffraan en bruine suiker; neusjes-ijs - op basis van echte neuzekes of cuberdons; um ali-ijs - oud Egyptisch recept; ijs met Mokatine, authentiek Antwerps snoepje van Roodthooft; mascarpone-tiramisu-ijs; framboossorbet; mangosorbet): 2 b. één bol, 3 b. twee bollen |Coupe met verse aardbeien, yoghurt-ijs en coulis van rode basilicum en citroen: 5 b. | Coupe met ananas, mangosorbet, muntsuiker en couilis van guave en groene thee: 5 b. | Coupe met um ali-ijs, gedroogd fruit, noten en kruimels Jules Destrooper-boterkoek: 5 b. | Coupe Belgian Special, met vanille-ijs, ijs van Belgische chocolade, speculaas-ijs, amandelkoekjes en chocoladesaus: 5 b.
Gusto Kitchen & Bar > Eigentijds
Tartaar van maatjes met granny smith-appel, gepekelde rode biet en wasabi: 4 b. | Salade met poivrade van artisjok, krokant gebakken lamszwezerikken en gerookte amandelen: 4 b. | Gazpacho van komkommer met koningskrab, granité van tomaat en RucolaCress: 5 b. | Op de houtskoolgrill gegaarde filet pur van Holsteinerrund met verse bearnaise, krieltjes in de schil en salade van vergeten groenten: 8 b. | Gegrilleerde tarbot met puree van karnemelk, handgepelde grijze garnalen en tuinboontjes: 9 b. | Klein assortiment Gusto Kitchen & Bar - met filet d'Anvers, Postelse kaas, chips van rode biet en droog gemarineerde zalm: 5 b. | Groot assortiment Gusto Kitchen & Bar - met filet d'Anvers, Postelse kaas, chips van rode biet, droog gemarineerde zalm, gegrilleerde groene asperges en spiesje van gegrild rundvlees: 7 b. | Panna cotta met chocolade van cacaobonen uit Sao Tomé, kersen, zoethout en groene thee: 4 b. | Gekaramelliseerde abrikozen met lavendel, rozemarijn, amandelen en vanille: 5 b.
Australian Fine Wines > Australische wijnen & specialiteiten
White | Red | Rosé | Sparkling | Premium wines | Estate wines | Beef pie, gourmet beef pie, chunky beef pie, curry beef pie, chunky beef & mushroom pie, chicken pie, chicken & vegetables pie, roasted vegetables pie | Alle pasteitjes geserveerd met Australian bush tomato chutney
Glenns Grand Café (Carlo Didden) > Belgisch-Frans, eigentijds
Garnaalkroketje, Carlito's Way: 4 b. | Verrassend frisse Californian Salad: 6 b. | Huisgemarineerde zalm met kardemomvinaigrette: 6 b. | Zacht gebraiseerde varkenswangetjes: 7 b. | Dorade (zeebrasem) met crème van bloemkool, en schitterend gelakte paling: 10 b.
COOKaholic (Gaetan Burm) > Kookatelier | KitchenAid
Tomberry's met buffelmozzarella en espuma van basilicum: 4 b. | Sint-jakobsvrucht met fijne brunoise van komkommer, granny smith-appel en rode paprika, en vanille-olie: 5 b. | Duo van zwarte tijgergarnalen met zoete gembermarinade en Cointreau-marinade: 6 b. | Ierse rundskroon op de grill, geparfumeerd met twaalf jaar gerijpte Cragganmore-whiskey: 6 b. | Tataki van tonijn met wasabimayonaise, wakame en sojapipetje: 8 b.
Het Gebaar (Roger van Damme) > Gastronomie, patisserie
Rundtartaar van Holsteinerrund, gesigneerd Roger: 12 b. | Gerookte zalm met roerei en kruidensla: 12 b. | Zachtgegaard rundvlees met champignons en bouillon van ui: 12 b. | Dame blanche: 6 b. | Crème brûlée: 6 b. | Hollandse nieuwe Neem Maar Mee: 4 b. | Cocolademousse: 4 b. | Tiramisu: 4 b.
Aanbod en prijzen kunnen voorafgaand aan Antwerpen Proeft waar nodig worden aangepast
BONNEN IN VOORVERKOOP
Net als vorig jaar kunnen weer op voorhand Antwerpen Proeft-bonnen worden gekocht. Zo hoeven bezoekers van het festival niet aan te schuiven aan de kassa's, centraal in het tentendorp. Deze formule is in de eerste plaats bedoeld voor bedrijven en instellingen maar particulieren kunnen er evenzeer gebruik van maken. Bonnen kosten 1,00 euro per stuk. Voorverkoop heeft om administratieve redenen een minimum van 100 stuks.
Volg @stadantwerpen
- login om te reageren
- 8365 keer gelezen