Vuurwerk oudjaar 2014-2015

  
Op woensdag 31 december 2014 neemt de stad Antwerpen om middernacht een knallende nieuwe start met het traditionele vuurwerk. Dat wordt dit jaar afgestoken ter hoogte van het Zuiderterras, voor een uniek spektakel boven de Schelde. Net als vorig jaar blijft de beste locatie om al dat moois te bewonderen de busparking, ter hoogte van de voetgangerstunnel.
 
Op 31 december schittert de hemel boven Antwerpen 20 minuten lang dankzij het traditionele eindejaarsvuurwerk. Het belooft een verrassende en feestelijke show te worden van vuurwerkmaker H.C. Pyrotechnics.  De vuurwerkpijlen worden afgeschoten op het ritme van bijpassende muziek. Na de laatste knaller gaat het feest gewoon verder in de binnenstad.
 
Bezoekers kunnen het vuurwerkspektakel bewonderen van op linker- en rechteroever. Aangezien het vuurwerk wordt afgeschoten ter hoogte van het Zuiderterras, is de locatie met het beste zicht de busparking aan de voetgangerstunnel. Om vlot aan de Scheldekaaien te geraken, raadt de stad iedereen aan de informatieschermen en wegwijzers tussen de Groenplaats en de busparking te volgen. Voor personen met een handicap is er ter hoogte van het Zuiderterras in een aantal plaatsen voorzien.
 
Een stadsplan is te vinden op www.antwerpen.be/winter. 

Veiligheid

Vuurwerk geeft een feestelijk tintje aan het nieuwe jaar. Daarom zullen sommige toeschouwers misschien verleid zijn om zelf mee te doen. Toch is het altijd verboden om in de openbare ruimte lampionnen op te laten, vuurwerk af te steken, voetzoekers te doen knallen of vuur te maken. Dat mag overigens ook niet wanneer de mogelijkheid bestaat dat het terecht komt in de openbare ruimte.
 
Bovendien is het tot 31 januari 2015 ook verboden om openlijk vuurwerk in bezit te hebben en aanstalten te maken om het te gebruiken. Wanneer de politie toch mensen met vuurwerk ziet, zal het in beslag genomen worden.
 
De stad neemt deze maatregelen om de veiligheid van alle aanwezigen te vergroten. De politie zal controleren en beboet iedereen die eigen vuurwerk meebrengt. 

Verkeersmaatregelen

Om het evenement vlot te laten verlopen moeten de Scheldekaaien (achter de waterkeringsmuur) vanaf de overdekte parking aan hangar 18 tot de Fortuinstraat volledig parkeervrij zijn op woensdag 31 december 2014 tot donderdag 1 januari 2015. Er zal een parkeerverbod gelden op de busparking, gelegen aan het Zuiderterras vanaf 31 december 2014 tot 1 januari 2015. Alternatieve parking voor bussen is de Cockerillkaai.
 
De Scheldekaaien zullen vanaf 23.30 uur afgesloten worden voor alle verkeer vanaf de Sint-Pietersvliet tot de Scheldestraat tot nadat de medewerkers van stadsbeheer klaar zijn met de opkuis.
 
Het openbaar vervoer van De Lijn en het doorgaand verkeer op de Scheldekaaien blijven rijden tot 23 uur en worden slechts opgehouden als het voetgangersverkeer op de Scheldekaaien in gevaar wordt gebracht. De chauffeurs van De Lijn worden aangespoord om de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen. De Lijn voorziet de hele nacht lang in extra feestbussen om iedereen veilig van en naar het vuurwerk te brengen. Meer info staat op www.delijn.be  
Ook voor het scheepvaartverkeer geldt een aangepaste regeling.meer over:

Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook