Tuinieren in Deurne

   Deurne bracht een nieuwe brochure uit voor mensen met groene vingers. Het is een handige gids met info over de Deurnse volkstuinen en de vele groene alternatieven. De brochure is nu te koop in het districtshuis van Deurne voor 2 euro.

Deurne herbergt meer dan 10% van alle volkstuinen in Vlaanderen. In de beginperiode hadden volkstuinen vaak een sociaal-liefdadig opzet. Vandaag betekenen ze echter ook ontmoeting, gezelligheid, recreatie en een stukje natuurbeleving in de stad. Dat is in een drukbevolkt, bebouwd district als Deurne welkom. Deurne beschikt over heel wat inwoners met groene vingers die niet allemaal een eigen tuin bezitten.

Het district vindt het daarom belangrijk om te investeren in de toekomst van de tuintjes en ander groen. Dat blijkt onder andere uit grote investeringen van het district in de twee nieuwe volkstuincomplexen (Drakenhof - klaar sinds het voorjaar van 2010 en Boterlaar-Silsburg - start van de werken deze zomer), de nauwe samenwerking met vzw Volkstuinen Deurne en de uitgave van ‘Tuinieren in Deurne’.

Brochure 'Tuinieren in Deurne'

Het boekje telt 41 bladzijden boordevol informatie over volkstuinieren, ecologisch tuinieren en allerhande tuinweetjes en tips. Het geheel wordt opgefleurd met foto’s van fotograaf Joost Joossen. Liefhebbers kunnen in het districtshuis van Deurne een exemplaar kopen voor 2 euro.

Wie interesse heeft in nog meer Deurne, kan er ook de brochures ‘Musea van Deurne’, ‘Het Huis van Deurne’, ‘Straatnamen Deurne’, ‘Wandelen en fietsen door Deurne’, ‘Sint Fredegandus Begraafpark Deurne’ en de Schanullekesfietsroute bekomen.meer over:

Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook