De stad werkt aan haar toeristische producten rond diamant

  
De stad wil haar unieke positie rond het thema diamant meer in de kijker zetten. De stad gaat inzetten op de publiekswerking rond diamant om het imago van de sector te verbeteren en het toeristisch potentieel te verhogen. In dat kader werd in 2014 een dossier ingediend bij Toerisme Vlaanderen voor impulsfondsen voor de realisatie van een Diamond App en Diamond Map. Het college keurde vandaag het verbintenisdocument hierover goed. Vandaag opent ook de tentoonstelling Precieus! met de gekoppelde showcase Antwerp’s Most Brilliant-juwelen. 

Diamond App & Diamond Map
Antwerpen is al meer dan vijf eeuwen lang het belangrijkste handelscentrum voor diamant. Meer dan 87% van alle ruwe stenen en 50% van alle geslepen diamanten passeren in Antwerpen. Opmerkelijk: elke diamant ter wereld is minstens eenmaal in Antwerpen geweest. Een diamant kopen in Antwerpen heeft dan ook een grote symbolische waarde. Om het unieke Antwerpse verhaal beter te ontsluiten naar de bezoekers en bewoners van Antwerpen, ontwikkelt de stad nu de Diamond App en Diamond Map. 

De Diamond App wordt in vier talen gelanceerd in juni. Hij zal gratis te downloaden zijn in de iTunes store en de Google Play store. De bedoeling van de app is om de bezoeker een zicht te geven op meer dan 5 eeuwen diamant in Antwerpen. Er zitten 8 gevarieerde rubrieken in. 
De Diamond Map geeft een overzicht van historische en hedendaagse diamant gerelateerde locaties, bijzondere weetjes over diamant, tips voor de aankoop van diamantjuwelen en biedt een overzicht van de juweliers met het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant. Ook dit plan wordt in 4 talen én gratis ter beschikking gesteld. Het zal verkrijgbaar zijn aan de balies van Visit Antwerpen en dit vanaf 15 mei.

Impulsprogramma Toerisme Vlaanderen
Diamant is een belangrijke USP (unique selling proposition) die Toerisme Vlaanderen internationaal uitdraagt. In dat kader krijgt de stad Antwerpen middelen voor de realisatie van de Diamond App en Diamond Map. Het college keurde vandaag het verbintenisdocument en de voorwaarden hieromtrent goed. 

Antwerp’s Most Brilliant showcase
Antwerp’s Most Brilliant, het kwaliteitslabel voor juweliers van de stad Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre, krijgt de komende maanden een plek in het Diamantpaviljoen aan het MAS. De 10 juweliers die sinds januari 2014 het label ontvingen, stellen elk één juweel of een juwelenset tentoon dat hun eigen smaak, stijl en aanpak representeert. Het kwaliteitslabel bundelt juweliers die voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Wie het label haalt, mag twee jaar lang de titel dragen. Daarna worden de normen opnieuw getoetst door een onafhankelijk controlebureau. Dankzij het label koopt de consument z’n juweel met een gerust gevoel. Overal in Antwerpen worden edelstenen en edelmetalen door vakkundige, creatieve en innoverende juweelontwerpers bewerkt tot unieke stukken.  Juweliers die 100% betrouwbaar zijn, de hoogste kwaliteit aan een fantastische service koppelen, maken de reputatie van de stad als wereldcentrum voor diamant waar. Daarom belonen we de beste onder hen graag met een kwaliteitslabel. 

Deze unieke selectie juwelen wordt aan het publiek voorgesteld, gekoppeld aan de dubbelexpo “Precieus” die tegelijk loopt in het Umicore Zilverpaviljoen en het Diamantpaviljoen van het Antwerp World Diamond Centre. De bezoekers kunnen zo de historische zilver- en diamantpracht ontdekken naast de hedendaagse kunde van de Antwerpse juweliers.
Meer informatie over het kwaliteitslabel en de juweliers vindt u op www.antwerpsmostbrilliant.be.
Meer informatie over de dubbelexpo “Precieus!”, vindt u via www.provincieantwerpen.be.

Achter de schermen
Perslui die interesse hebben om het verhaal van diamant in Antwerpen beter te leren kennen, zijn hierbij van harte uitgenodigd voor een exclusief bezoek achter de schermen. De diamanthandel in Antwerpen, het vakmanschap van de diamantairs, de diamantbeurs, het labo, de slijpers, goudsmeden, zetters, … u kan het allemaal van nabij beleven. Het programma wordt individueel aangeboden en kan flexibel geregeld worden. Interesse in dit exclusieve bezoek? Neem dan contact op via onderstaande gegevens. 
meer over:

Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook