Teddy Bear Hospital: het ziekenhuis hoeft niet altijd eng te zijn

  

Op zaterdag 31 maart organiseerde de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Antwerpen in samenwerking met het UZ Antwerpen voor de derde keer Teddy Bear Hospital. Kinderen worden op een speelse manier vertrouwd gemaakt met het ziekenhuis, zodat ze minder schrik hebben bij een eventuele opname.

128 kinderen van 4 tot 7 jaar stonden klaar om hun trouwe knuffelvriend toe te vertrouwen aan de zorgen van de 100 aanwezige studenten geneeskunde. Met de knuffels werd gedemonstreerd hoe een operatie kan verlopen.

Communicatie met kinderen

“Het doel is kinderen vertrouwd te maken met het ziekenhuis, zodat ze bij een eventueel echt ziekenhuisbezoek niet meer zo bang zijn. Daarnaast biedt het ook voor de studenten geneeskunde kansen. In de opleiding wordt er immers bijna geen aandacht besteed aan communicatie met kinderen. Teddy Bear Hospital geeft je de kans om je in te leven in de wereld van kinderen en het is gewoon ook superleuk om te doen”, zegt Marijke Ysebaert, student geneeskunde en medeorganisator.

Niet alle aanwezige studenten ambiëren een job als kinderarts: “Het is een hard beroep. Kinderen behandelen, kinderen zien lijden. Ik zou toch liever spoedarts worden”, zegt Steven, zesdejaars student geneeskunde.

De kinderen mogen ook de dokter assisteren bij het ziekenhuisbezoek van de knuffels: Een ‘operatie’ uitvoeren, een gips voorbereiden of met de stethoscoop luisteren naar het hart en de longen. Maar er was ook tijd voor een verzetje: wat is er leuker dan een race met een ziekenhuisbed door de gangen?

© 2012 – StampMedia – Karolien Segers

Teddy Bear HospitalGeef jouw mening

 

Foto's van Teddy Bear Hospital: het ziekenhuis hoeft niet altijd eng te zijn

Deals

Volg ons op Facebook