Sinksenfoor 2013  
Datum: 
18 mei, 2013 (Gehele dag) - 23 juni, 2013 (Gehele dag)

De Sinksenfoor zal in 2013 doorgaan op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen. Na een klacht van buurtbewoners zou de Sinksenfoor verhuizen naar de Scheldekaaien, maar die beslissing werd herzien. De Sinksenfoor zal dit jaar dus opnieuw doorgaan op de vertrouwde locatie.

De Sinksenfoor gaat door van 18 mei tot en met 23 juni 2013. De opbouw start op 6 mei.

De Sinksenfoor telt zo'n 150 attracties en lokt elk jaar duizenden kermisfans naar Antwerpen.

----

De Sinksenfoor gaat in 2013 en 2014 toch door op de Gedempte Zuiderdokken. Het stadsbestuur bereikte een akkoord met de eisers in kort geding. Alle lopende procedures worden nu stopgezet.

Door de uitspraak van de rechter in kort geding kon de Sinksenfoor niet meer doorgaan op de Gedempte Zuiderdokken in 2013. Het stadsbestuur is dan ook op zoek gegaan naar een andere locatie om de foor te laten plaatsvinden, namelijk op de Scheldekaaien.

Na overleg tussen de eisers in kort geding en het stadsbestuur is er nu een overeenkomst bereikt en kan de Sinksenfoor doorgaan op de vertrouwde locatie, de Gedempte Zuiderdokken, zowel dit jaar als in 2014. Alle lopende procedures worden nu stopgezet. De juridische onduidelijkheid rond het feitelijk gebruik van de Zuiderdokken is daarmee van de baan.

De stad engageert zich dat er streng op zal worden toegekeken dat de politiecodex integraal wordt nageleefd. De politie zal zo dagelijks geluidsmetingen houden en optreden bij klachten. Het geluid is begrensd tot 90 decibel, vanaf 22 uur wordt dit 80 decibel en één uur voor sluitingstijd wordt de maximumgrens voor geluid verlaagd tot 70 decibel. 

De stad kan nu ten volle verder werken aan het GRUP Binnenstad en aan een kwaliteitsvolle invulling voor de Gedempte Zuiderdokken, waarbij rekening wordt gehouden met alle betrokkenen.

De Sinksenfoor zal dit jaar doorgaan van 18 mei tot en met 23 juni 2013. De opbouw start zo snel mogelijk na het doorlopen van de noodzakelijke procedures.

Dankzij een constructieve samenwerking tussen de stad en de eisers, los van alle procedures, is er een oplossing bereikt die de belangen van de stad, de eisers in kort geding, de foorkramers en de bezoekers van de foor vrijwaart.

Ook andere evenementen op de Gedempte Zuiderdokken kunnen blijven doorgaan maar worden begrensd in tijd en onderworpen aan door de stad in concreto te bepalen voorwaarden.

Plaats: 
Gedempte Zuiderdokken, Antwerpen
Your rating: Geen Rating: 3.9 op 5 (21 stemmen)

meer over:
Mensen die deze pagina bekeken vonden dit ook interessant:

Geef jouw mening over Sinksenfoor 2013

Bezoeker
Is het tot 30 juni of was het tot 23 juni?
Bezoeker
als je de foor niet wilt kom er dan ni wonen?
Bezoeker
De sinksenfoor is een feest voor mensen die daar eens leker het varken komen uithangen; lawaai, vandalisme, geweld, drugs, sluikstorten.... Die mensen wonen daar niet, en hebben dus geen last van hun eigen wangedrag. Ik heb all begrip en sympathie voor die moedige klagers die hun nek durven uitsteken en die zeggen wat de meerderheid van be buurtbewoners niet durven zeggen. De sinksenfoor is niets meer van deze tijd - afschaffen die boel ! O ja, Ik ben geen buurtbewoner, ik ben wel in Antwerpen geboren, en heb daar lang gewoond. Maar nu woon ik in een Limburgs dorp en hoef ik me dus niets aan te trekken van heel deze Antwerpse negorij. Ik ben heel dankbaar dat ik Antwerpen de rug heb toegekeerd.
Sinksefoor-fan
Zalig! het zou een groot verlies zijn voor de stad mocht hij er niet meer staan! het lokt duizenden toeristen van hier tot in Tokio!
De Vos Gunther
Wat een verschil van mentaliteit met bijvoorbeeld Tilburg in Nederland. Daar staat de kermis echt in het centrum, tussen appartementen, huizen met tuintjes.... . Aan elk daar balkon hangen grote spandoeken met de tekst; "Tilburg verwelkomt kermis" of "Tilburg feest...". In de tuintjes zitten de mensen met de hele familie gezellig samen, barbecue.. En hoe later op de avond hoe meer feest in die tuintjes! De vele kroegen barstensvol, muziek buiten op terras of live bandjes... En geen 90-80-70 decibel, maar 120db en soms meer, en overal ambiance. In de café's, op de terrassen en niet in het minst op de kermis zelf... Vorig jaar was er 1 atraktie die, echt waar, om 01u30 even de volumeknop op 10 draaide,Ik werd bijna weg geblazen... Tot 50 meter verder ging het volk volledig uit zijn dak, al was het een festival.... De politie stond erbij, keek ernaar, en hadden plezier zoals iedereen en het feest duurde tot in de zeer vroege uren... Het is triestig geworden in Vlaanderen...
Den Hollander op de Kaai
Je lachte naar me op de Sinksenfoor en lap... het was gebeurd. Voordat ik het wist was je weg, maar ik mocht je terug vinden, al wandelend langs de kaai. De derde keer vond jij mij en ik wist niet wat ik moest zeggen. Deze Hollander wist niet wat hem overkwam. Ik heb je de hele nacht op de grote markt gezocht en in elk café gekeken of ik je kon vinden...
Carina Robert
Ik ben blij dat de foor blijft! Het is een traditie die ik al sinds kind bezoek. Ik woon nu in schotland maar hoop volgend jaar met mijn jongste zoontje de traditie voort 'te zetten! Hmmm lackmans!
Bezoeker
hoe laat is sluitingstijd? want vind did nergens terug
Bezoeker
Als Antwerpenaar ben ik fier dat de grote menigte gelijk krijgt en dat de foor dit jaar er WEL staat! Het staat er al jaren en de mensen weten dat! Kan je er niet tegen?? Ga dan gvd in een bos wonen en niet in het midden van een stad! Blaaskaken!
Monique De Ridder
hoera en op zen vaste plek super !!!!!!

Deals

Volg ons op Facebook