Datum: 
26 mei, 2012 - 14:00 - 1 juli, 2012 - 23:59

De Sinksenfoor gaat in 2012 door van zaterdag 26 mei tot en met zondag 1 juli op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen.

De Sinksenfoor is één van de grootste Belgische kermissen met meer dan 150 attracties.  

Antwerpse primeur op de Sinksenfoor

De Sinksenfoor staat ervoor bekend om steeds nieuwe attracties naar Antwerpen te brengen. Dit jaar is dat niet anders. De foor kan namelijk uitpakken met een primeur, de Airmaxx die nooit eerder in Antwerpen te zien was. De Airmaxx is er speciaal voor de snelheidsduivels. De spectaculaire molen schudt je op een hoogte van 10 meter door elkaar aan een snelheid van ongeveer 75 kilometer per uur. Naast deze primeur zijn natuurlijk ook de bekende attracties zoals het reuzenrad en de wildwaterbaan opnieuw aanwezig. 

Openingsuren Sinksenfoor

De Sinksenfoor is op weekdagen en op zondag open tot middernacht. Op vrijdag, zaterdag en pinksterzondag sluit de kermis om 1 uur ’s nachts. Om buurtbewoners zo weinig mogelijk te hinderen, wordt de muziek op alle attracties van de Sinksenfoor telkens een half uur voor sluitingstijd afgezet.

Sinksenfoor makkelijk bereikbaar

De Sinksenfoor is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Hou er wel rekening mee dat door de heraanleg van de Nationalestraat tram 4 en tram 8 niet beschikbaar zijn. Ter vervanging zijn er verschillende buslijnen:

  • tram 12: richting Zuid, halte Bresstraat
  • tram 24: richting Zuid, halte Bresstraat 
  • bus 180, 181, 182 of 183: richting Zuid, halte Museum
  • bus 23: richting Zuid, halte Zuid
  • bus 30: halte Vlaamse kaai 
  • bus 34: halte Waalse kaai

Voor de fietsende bezoekers van de foor zijn er verschillende fietsenstallingen. 

Wie met de wagen naar de Sinksenfoor komt, kan gratis parkeren op de Scheldekaaien. Daarnaast kunnen bezoekers ook 24/24 uur parkeren op de betaalparking aan het nieuwe Justitiepaleis tegen een voordelig tarief. Dit tarief bedraagt 1 euro per uur overdag en 0,60 euro per uur vanaf 18 uur en in het weekend.

Veiligheid en comfort zijn prioriteiten

De afgelopen jaren werden er maatregelen genomen om de veiligheid en het comfort van zowel buurtbewoners, kermisbezoekers als foornijveraars te garanderen. In 2012 wordt die aanpak onverminderd verdergezet. De kermis moet immers een feest zijn voor alle betrokkenen en de eventuele hinder moet tot een minimum beperkt worden. 


De strenge geluidsnormen, het sluitingsuur en het verbod op monotone basmuziek, zullen door de politie en buurttoezichters nauwlettend in het oog worden gehouden. Wie zich niet aan de afspraken houdt, riskeert een sanctie in de vorm van een boete of een tijdelijke sluiting. Verder staat er op het foorterrein een mobiel politiecommissariaat zodat de politie permanent op het foorterrein aanwezig is om snel in te kunnen grijpen bij eventuele incidenten. 


Omdat de Sinksenfoor een propere kermis moet zijn, zullen er teams van de stedelijke reinigingsdienst meermaals per dag het terrein komen schoonvegen en de vuilnisbakken op de gedempte Zuiderdokken leegmaken. Ten slotte worden alle attracties onderworpen aan een strenge technische controle van de stad Antwerpen. Wie niet in orde is, mag niet exploiteren.

Bijzondere Sinksenfoordagen

Traditiegetrouw organiseert de stad in samenwerking met de foornijveraars een aantal speciale acties.

Op donderdag 7 juni krijgt de Sinksenfoor naar jaarlijkse gewoonte bezoek van honderden andersvaliden en hun begeleiders. De kinderen kunnen een middag lang genieten van gratis kermisplezier en lekkernijen.

Op woensdag 20 juni zijn er tal van promoties op verschillende attracties tijdens de familiedag.

Op dinsdag 26 juni wordt in samenwerking met Gazet van Antwerpen voor de tweede keer de studentendag georganiseerd, speciaal voor jongeren die het einde van de examens op de kermis willen vieren.

Op zondag 1 juli sluit de Sinksenfoor af met de bekende ‘Big Bang’-dag. Op alle attracties en instellingen worden er dan kortingen gegeven tot 30 %.

Pink Friday groeit verder

In 2010 vond voor de eerste keer Pink Friday plaats op de Sinksenfoor. Dit evenement, gericht op de holebi-gemeenschap, lokte van bij het begin duizenden bezoekers. In 2012 gaan we nog een stapje verder. 


De derde editie van Pink Friday op vrijdag 15 juni 2012 vanaf 18 uur wordt nog spectaculairder. De roze decoratie en animatie blijven en mensen die op die avond afzakken naar de Sinksenfoor worden uiteraard aangemoedigd om zich in het roze te kleden. 


Daarnaast wordt er voor het eerst samengewerkt met de organisatoren van het holebi-event Propaganda dat van 15 tot en met 17 juni plaatsvindt op verschillende locaties in Antwerpen. Alle bekende holebizaken zullen in het kader van Propaganda hun huis-dj’s afvaardigen naar de kermis waar ze op verschillende attracties zullen zorgen voor de nodige muzikale omlijsting. Vanzelfsprekend gelden voor de dj’s dezelfde geluidsnormen als voor de foornijveraars.Your rating: Geen Rating: 4.4 op 5 (42 stemmen)

Mensen die deze pagina bekeken vonden dit ook interessant:

Geef jouw mening over Sinksenfoor 2012

Bezoeker
Ben just op tijd uit Spanje hier op vakantie, nog rap gaan dit weekend; het is al zeker 15 jaar geleden dat ik nog geweest ben. Ik zie er naar uit.
Bezoeker
+ kunt ge niet leze ofwa domerik de zotkop heeft gij avi 0-1 ik hev al avi 8-9-9+
Bezoeker
moet ge wete wanneer de foor maandag t.e.m. donderdag om 24 uur vrijdag t.e.m. zondag 1 uur
Bezoeker
het is de allerleukste favorietekersmis ter wereld ik zou ook elke dag gaan als ilham kunt u de auto ' s die boksen
ilham
het is heeel leuk ik zou er elke dag willen gaan
Bezoeker
gewoon gaan naar de foor kweet ni hoe tof en helemaal ni saai zene
Bezoeker
Tot hoe laat is sinksenfoor open
Bezoeker
het was saai niet naartoe gaan
Roodkapje
Heel plezant! Lekker weeer buiten
warda
De foor is leuk een zalig een kei lekker. Maar als bewoner is het niet plezant zeker de parking gewoon niet te doen. Soms zitten we 3 a 4 uur rond te rijden voor een plaats. plezant is anders. Er moet een oplossing komen zo blijft het leuk voor iedereen. groeten

Deals

Volg ons op Facebook