Scheldecross op vrijdag 21 december 2007 op Linkeroever Antwerpen

  

Op vrijdag 21 december wordt de derde editie van de Scheldecross gereden op het Sint-Annastrand op linkeroever. Flandriaboten brengen kijklustigen van rechter- naar linkeroever. De internationale veldrit zal, op de laatste dag voor de kerstvakantie, volledig in kerstsfeer zijn.

Op het parcours waar in 2011 het Belgisch Kampioenschap zal plaatsvinden, en hopelijk in 2012 het Wereldkampioenschap, zullen alle grote namen binnen het veldrijden zoals Sven Nys, Erwin Vervecken, Bart Wellens, Niels Albert, John Gadret, Jonathan Paige, Richard Groenendaal e.a. strijden voor de overwinning van de Scheldecross.

Sven Nys: “Ik vind het een logische beslissing om de Scheldecross in Antwerpen te rijden. Enerzijds is de datum interessant ('s vrijdags voor Kerstmis) en anderzijds is het een cross met een uniek parcours, een prima sfeer en professioneel georganiseerd."

De organisatoren nodigden enkele Antwerpse scholen uit die tijdens de jeugdinitiatie, tussen 9 en 11 uur, strijden voor de titel ‘Koning van het Sint-Annastrand’. Om 12 uur laten de amateurs hun kunnen zien. De dames starten om 13.30 uur en om 15 uur is het de beurt aan de mannen, met grote vedetten zoals Sven Nys, Richard Groenendaal en Bart Wellens.

Het parcours van ongeveer 3,2 kilometer start op de Gloriantlaan – tussen de Thonetlaan en de wandeldijk – en loopt dan over het Sint-Annastrand, de wandeldijk en de Kastanjedreef om uiteindelijk terug te eindigen op de Gloriantlaan.

Net zoals de voorbije jaren brengen Flandriaboten (deze keer met kerstman) de toeschouwers van rechter- naar linkeroever. Ze worden midden op het parcours afgezet en beleven dus onmiddellijk de unieke sfeer naast de Schelde mee. Ook na de cross is er de mogelijkheid om met de Flandriaboten terug te varen.

 • Praktisch

  Scheldecross op 21 december 2007
  start op de Gloriantlaan – tussen de Thonetlaan en de wandeldijk – dan over het Sint-Annastrand, de wandeldijk en de Kastanjedreef - einde op de Gloriantlaan
  9-11 uur: jeugdinitiatie voor enkele Antwerpse scholen12 uur: amateurs
  13.30 uur: dames
  15 uur: mannen
  Prijs: 10 euro, KBWB-leden 9 euro
  Vervoer: zie www.antwerpen.be/sport
  www.scheldecross.be
Scheldecross 2006 Damesmeer over:

Geef jouw mening

Hallo René,

Ik zou een proberen op de website van de Scheldecross zelf. Staat onderaan het berichtje van Tom. http://www.scheldecross.be/

 

Van buyten rené
waar kan ik de kaart vinden van het parcour van de cros kunnen julie die mij bezorgen ? nog een prettige dag verder en tot 21 desember .

Foto's van Scheldecross op vrijdag 21 december 2007 op Linkeroever Antwerpen

Deals

Volg ons op Facebook