Samenwerking tussen Slim naar Antwerpen en kmo’s breidt verder uit

  
Om het woon-werkverkeer in en naar Antwerpen te optimaliseren, werkt stad Antwerpen samen met heel wat Antwerpse werkgevers. Al 62 Antwerpse werkgevers stapten mee in het verhaal van Slim naar Antwerpen. Vandaag keurde het college de toetreding van nog eens 9 bedrijven goed. In totaal worden zo circa 36.000 werknemers bereikt.

Duurzaam woon-werkverkeer

Slim naar Antwerpen startte in 2016 met de zogenaamde werkgeversaanpak. Dat was een antwoord op de vraag van veel werkgevers in de Antwerpse regio naar duurzame oplossingen voor het woon-werkverkeer van hun werknemers. Een team van bereikbaarheidsmanagers geeft bedrijven vanaf 20 werknemers mobiliteitsadvies op maat en biedt hen samen met enkele partners een reeks producten en diensten aan.

Op basis van een mobiliteitsscan wordt het huidige gedrag van de werknemers in kaart gebracht en gekeken wat de mogelijkheden zijn. Daarna  wordt bepaald welke maatregelen en producten zullen worden ingezet. Zo worden werkgevers extra gemotiveerd om inspanningen te leveren op vlak van congestievermindering.

Zowel grote bedrijven als kmo’s komen in aanmerking

Geïnteresseerde bedrijven worden onderverdeeld in twee groepen: enerzijds bedrijven met 20 tot 150 werknemers en anderzijds bedrijven met meer dan 150 werknemers. Ze krijgen op basis van de groep waartoe ze behoren een waaier aan diensten aangeboden. Momenteel nemen er 36 bedrijven van meer dan 150 werknemers deel en 26 kmo’s (20-150 werknemers).

Vandaag keurde het college de toetreding van nog eens 9 kmo’s goed: Antwerp World Diamond Centre, Arcadis Belgium, Coolblue, LBC Tank Terminals, Nippon Shokubai Europe, Oona, Pontes, t-groep en Zuidnatie.

“Het aanbod van Slim naar Antwerpen bestaat uit een brede waaier aan diensten”, aldus schepen voor mobiliteit Koen Kennis. “Naast mobiliteitsadvies op maat, krijgen bedrijven de kans om hun werknemers te laten proeven van verschillende vervoersmiddelen. Zo kunnen geïnteresseerden gedurende een bepaalde tijd bijvoorbeeld gratis een elektrische fiets, plooifiets, stadsfiets, bakfiets en/of bus of tram uittesten voor hun woon-werkverkeer. Verder kunnen pendelaars die overschakelen op de fiets een interessante kortingsregeling krijgen. Met al deze maatregelen willen we met Slim naar Antwerpen werknemers aanzetten om stil te staan bij hun woon-werkverkeer en het beste vervoermiddel voor hun traject te kiezen.”
Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook