Nieuwe samenaankoop groene energie

   De provincie Antwerpen organiseert voor de derde keer een samenaankoop groene energie. Na het succes van vorig jaar neemt de stad opnieuw deel. Ook begeleidt het EcoHuis de mensen heel het jaar door met een overstap naar een groene(re) energieleverancier.

In 2011 ondersteunden 69 gemeentebesturen van de provincie Antwerpen de actie. In de stad Antwerpen schreven 6802 huishoudens in. 3965 van hen (58%) stapten effectief over naar een groene leverancier. Samen verminderen de gezinnen in de provincie Antwerpen zo ongeveer 11 000 ton per jaar op hun CO2-uitstoot. De gemiddelde korting bedraagt bijna 30 % of gemiddeld 320 euro per gezin. EcoHuis, districten en woonkantoren hebben 476 mensen zonder internet actief begeleid bij de switch van energieleverancier.

Ook in 2012 zal de stad Antwerpen actief deelnemen door de actie bekend te maken via de stedelijke kanalen zoals De Nieuwe Antwerpenaar en de website. Wie niet over internet beschikt, zal geholpen worden bij het invullen van de aanvraag, zowel in het EcoHuis als in de districten en woonkantoren.

De campagne start in juli maar daar wacht de stad niet op. Het hele jaar door kunnen mensen terecht in het EcoHuis of via het e-loket met hun energiefactuur. Samen wordt bekeken welke lopende groepsaankoop interessant is. Ook bij de aanvraag en het effectief overstappen naar een groene(re) energieleverancier begeleidt het EcoHuis. Meer informatie over deze begeleiding is te vinden op www.antwerpen.be/ecohuis (Bewoners > Duurzaam bouwen en wonen > Premies, leningen en voordelen > Overstap energieleverancier ).meer over:

Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook