Nieuwe namen culinair festival Antwerpen Proeft tijdens 't Bollekesfeest

  

De eerste nieuwe deelnemende restaurants van culinair festival Antwerpen Proeft tijdens 't Bollekesfeest 2009 zijn bekend. Om te beginnen moleculaire topgastronomie met Het Gebaar en De Godevaart, respectievelijk Roger van Damme (3 koksmutsen of toques in GaultMillau) en Dave De Belder (2 toques).
Daarnaast het hippe visrestaurant van het al even trendy Antwerpse Zuid, Fiskebar van Nikolaj Kovdal. Hét jonge geweld van Linkeroever, Chef's Table met Dimitri Van Berlo. En met cateraar Robertos | El Valenciano plus restaurant River Kwai huizen van vertrouwen op vlak van enerzijds de Spaanse en anderzijds de Thaise keuken.

UPDATE: Aan die namen werden volgende toppers toegevoegd. Een van de meest gesmaakte adressen van het Antwerpse Zuid: Velvet Lounge met zijn kosmopolitische keuken. Harvest van Yuen Biu Chow uit Hong Kong, en Deurne, belooft vuurwerk met zijn authentiek Chinese gerechten en bereidingen. Keurslager De Belie uit Berchem treedt als traiteur naar voren en zweert bij kwaliteit tot in de puntjes.
Mata Mata & Pili Pili uit de Hoogstraat is het eerste Afrikaans restaurant ooit op een culinair festival. Bij cocktailbar Pampero draait alles rond de beste rum van Venezuela. En chocoladebar Quetzal verwijst met zijn naam naar de godheid van de chocolade en naar het geboorteland van deze lekkernij, Guatemala.


Alle zes op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 augustus te proeven op het Zuid.

Verhuis van groenplaats naar Zuid wegens succes

De tweede editie van culinair festival Antwerpen Proeft tijdens 't Bollekesfeest in augustus 2008 werd door een ongezien hoog aantal mensen bezocht.
Antwerpen Proeft verhuist daarom in 2009 naar de Vlaamse Kaai en Waalse Kaai op het Antwerpse Zuid. Waar elk jaar de Sinksenfoor staat, en verder ook bekend van het zomerevenement Antwerpen Zingt en van Cirque du Soleil, Afrika! Afrika! en het MuHKA.

Grootste zomers openluchtrestaurant van België

Op de Vlaamse Kaai en Waalse Kaai zullen een 25-tal restaurants, traiteurs en cateraars hun specialiteiten aanbieden. Dit in een eigen luxetent met buitenterras. De keuze is uitgesproken divers. Je ziet op culinair festival Antwerpen Proeft tijdens 't Bollefesfeest zowel gevestigde waarden als jong aanstormend talent aan het werk. Het gaat van gastronomisch en klassiek Belgisch-Frans, over eigentijds en moleculair gewaagd, tot Spaans, Indonesisch, Japans en Thais. Ook patisserie en de kaasmeester zijn van de partij.

Antwerpen proeft tijdens 't Bollekesfeest

Antwerpen Proeft heeft ook in 2009 plaats tijdens het Bollekesfeest. Bij dit festijn staan de Antwerpse streekproducten centraal. Van het typisch Antwerpse bolleke tot de Antwerpse handjes, maar ook minder bekende delicatessen. Drie dagen lang kun je je laten verrassen door wat 't stad allemaal aan smakelijks te bieden heeft.
Kom zien, voelen, horen, ruiken, proeven en vooral genieten van Antwerpen tijdens het drukst bezochte, en helemaal gratis toegankelijke, culinair festival van België.

Extra info:

Gerechten worden geserveerd in tapasvorm. Je betaalt met speciale Antwerpen Proeft-bonnen van 1,90 euro per stuk. Deze bonnen zijn verkrijgbaar aan de kassa's, centraal in het tentendorp. Elke standhouder biedt minimaal 2 hapjes aan die niet meer dan 2 bonnen kosten. Zo kun je meerdere keukens ontdekken. Grotere gerechten kosten maximaal 9 bonnen.
Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook