Bezoek opnieuw de opgravingen op de Scheldekaaien in juli 2010

   Het archeologische onderzoek in de zone Sint-Andries / Zuid op de Scheldekaaien ging maandag 19 juli opnieuw van start. Nieuwsgierigen kunnen op 23 en 30 juli de archeologische site bezoeken.

In mei legden de stadsarcheologen al de zuidelijke flank van het Sint-Michielsbastion en een deel van de 16de-eeuwse stadsmuur bloot op de Scheldekaaien. Ondertussen is er nog meer van beide structuren te zien.
 
Vooral opmerkelijk is het verdere verloop van het Sint-Michielsbastion. Bij het gedeelte dat in mei was blootgelegd, bleek de buitenzijde ten tijde van Napoleon ontmanteld en opnieuw bekleed met blauwe steen. Het vervolgdeel blijkt nu onaangetast. Het toont de oorspronkelijke bekleding in witte natuursteen. Hierdoor biedt deze zuidelijke flank over enkele tientallen meters een prachtige kijk op de geschiedenis van dit bastion.
 
Wie deze vondsten en de opgravingen wil bekijken, kan op vrijdag 23 en vrijdag 30 juli de archeologische site bezoeken. Vooraf inschrijven is niet nodig. De werf is toegankelijk van 14 tot 16 uur. Gidsen vangen de bezoekers op en leiden hen rond op de werf. De laatste rondleiding start om 15.30 uur. Plaats van afspraak is de parking op de Scheldekaaien ter hoogte van de Fortuinstraat.
 
Wie meer informatie wenst, kan terecht op het nummer 03 338 23 23 van de afdeling archeologie van de stad Antwerpen. Meer info is ook terug te vinden op de website http://archeologie.antwerpen.be. meer over:

Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook