Datum: 
1 oktober, 2010 - 20:00 - 17 oktober, 2010 - 18:30

Oog'n'Blik Arthouse opent opnieuw zijn deuren!

Op vrijdag 1 oktober 2010 kan u genieten van een muzikaal optreden van Gregory Frateur (Dez Mona) en  Nicolas Rombouts, dat dit uniek cultureel gebeuren zal inleiden.

Na een maandelange zoektocht naar de juiste artiesten mogen wij u met trots een zeer fijne en gevarieerde muzikale en beeldende line-up voorstellen. Het internationale gezelschap dat ons vanaf 1 oktober komt vervoegen is dan ook niet het eerste het beste. Op vrijdag 1 oktober komt Dez Mona het startschot geven van OpenBlik 2010

Dez Mona is een Belgische band die een combinatie speelt van jazz, gospel, drama en spirituals. Opvallende kenmerken zijn het grote stembereik van zanger Gregory Frateur en het spel van contrabassist Nicolas Rombouts. De groep roept volgens zowel recensenten als luisteraars herinneringen op aan onder meer Nina Simone, Marianne Faithfull en Anttony & the Johnsons, indien die ooit iets zouden doen met de nummers van Tom Waits.

Deze wondermooie klanken vormen een prachtig samenspel met de lichtkunst die Marjan Vrankulj (Kroatië) ons brengt. Art-Deco, nature, warme kleuren en een prachtsfeer ... de combinatie van dit alles biedt een uniek klank en lichtspel tijdens donkere Openblik avonden. Van filmdecor tot oud herenhuis, van natuurexpo's tot een cosy zolderkamer ... 's mans werken schitteren werkelijk overal. Loes Knoben (Nederland) brengt ons een unieke kijk op de natuur met haar prachtige bronzen beelden. Eenvoud en kracht, of hoe een beeld kan schitteren in eenvoud. En eenvoud de sleutel is naar pretentieloze kunst met een ziel. Marie Berte Leunen bundelt deze bezieling dan weer in haar mooie abstracte schilderijen. Of hoe je op een minimalistische wijze een maximum aan kleurenpracht en abstracte expressie kan weergeven. Gelaagd, reliefvol en vooral zeer tot de verbeelding sprekende werken. Iets dat geen enkele kunstliefhebber mag en wil missen!

 U kan uw ogen en oren dus ruimschoots laten genieten en dit alles bij een heerlijk glaasje wijn aan de Wine Trading Factory bar. Een visueel voorsmaakje is voorhanden op www.openblikdagen.be Wij hopen u zeker te mogen verwelkomen op onze openingsavond op 1 oktober vanaf 20h00  of op één van de drie hieropvolgende zondagen tussen 10h30 en 18h30!Andere dagen is bezichtiging mogelijk op afspraak.

Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Consulaat Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden en onze andere sponsers (zie affiche in bijlage)

Plaats: 
Oog'n'Blik Arthouse,Kattestraat 22, 2890 Oppuurs
Gratis: 
Ja
Your rating: Geen Rating: 5 op 5 (2 stemmen)

Geef jouw mening over Openblikdagen 2010

Bezoeker
prachtig concept!!!

Map

Javascript is required to view this map.

Deals

Volg ons op Facebook