Rating: 5 op 5 (3 stemmen)
  Pop-up winkel ‘Lolly Pop-up’ met handgemaakte Belgische hebbedingen schiet uit de grond in Antwerpen op 21 januari 2012. De tijdelijke shop is open tot 25 februari 2012.

De shop promoot handgemaakte items van meer dan 25 Belgische ontwerpers met een website op Etsy.com.

Pop up stores

Pop-up stores zijn tijdelijke winkels in leegstaande panden. Een win-win voor verkoper en verhuurder van het pand. Het pand trekt toekomstige shopuitbaters aan en startende shops promoten hun collectie op een betaalbare manier. Pop-ups surfen mee op de golf van nieuwsgierigheid bij de start van een nieuwe zaak. Maar ze ontsnappen aan het dipje nadien: het is ‘nu of nooit’. Om kosten te drukken gebeurt alle promo via sociale media.

Lolly Pop-up

De Lolly Pop-Up is een tijdelijke combinatie van hippe en originele accessoires, juwelen, interieur en kledij. Een ‘snoepwinkel’ voor wie valt voor handgemaakt of op zoek is naar hét Valentijnsgeschenk.

De shop wil Etsy op de kaart van Belgische surfers zetten. Kwaliteit en originaliteit worden tastbaar. Dit trekt kopers over de streep om nadien online te bestellen. Mooi neveneffect zou zijn als ook andere creatievelingen hun Etsy shop openen.

Handgemaakt is hip

Trendwatchers voorspellen voor 2012 een toenemende belangstelling voor online verkoop van handgemaakt. Tom Palmaerts van Trendwolves: “Wat we eigenhandig in elkaar knutselen of customizen is uniek en authentiek. Het is waardevol, vertelt iets over jezelf en dus shareable. Handmade werd – mede door initiatieven als de online marktplaats Etsy – hip.” Wat je deelt, wat je creëert, wat je verkoopt. Het maakt wie je bent op Facebook: “I am what I share, I am what I create, I am what I sell”.

Etsy

In 2005 richtten 3 Amerikaanse ontwerpers Etsy op. Een online platform waar ontwerpers handgemaakte creaties aanbieden. Etsy is een hit: er zijn wereldwijd meer dan 800.000 online shops. Kleinschalige, originele creaties veroveren de harten van 11 miljoen leden uit 150 landen. An en Heidi willen met de Lolly-pop-up een boost geven aan Etsy in België.

Organisatie

Het idee voor de tijdelijke shop ontpopte bij Heidi en An, twee creatieve onderneemsters uit Antwerpen.

Heidi Van den Bergh van Dryade huurt het pand aan de Aalmoezeniersstraat. Ze gaf hier naaiworkshops en bood een etalage aan lokaal handwerktalent. “Mijn naaiworkshops zijn een groot succes. Dit pandje werd te klein. Vanaf januari huur ik een grotere ruimte. Maar de huur hier loopt nog even verder. Ik bedacht dat de ontwerpers de etalage konden blijven gebruiken, maar toen kwam An met een idee.”

An Joly van Joly Jewels maakt zelf juwelen. “Ik droom zelf van een winkeltje, maar de stap is groot. Toen vertelde Heidi me dat het pand hier leeg stond. Ik dacht meteen aan een pop-up. Ik verkoop al op Etsy maar merk dat het nog niet bekend is in België. Met de pop-up kan ik in een winkel staan én Etsy meer bekendheid geven. Het is een zalige site: uren surfplezier verzekerd!”

Officiële opening op 21/1/2012 vanaf 11u. Tot dan!

Categorie: 
Shopping
Soort winkel: 
Kleding
Doelgroep: 
kinderen
mannen
vrouwen
Openingsdagen: 
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Openingsuren: 
Van Dinsdag tot en met zaterdag tussen 11u en 18u (dinsdag en donderdag tot 17u).
wijk: 
Adres

Aalmoezeniersstraat 22
2000 Antwerpen

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZo
meer over:Mensen die deze pagina bekeken vonden dit ook interessant:

Schrijf een review over Lolly Pop-up

 
 

Foto's van Lolly Pop-up

Deals

winkels

5

In Artifex komt u meer te weten over alle aspecten van graffiti.
Je kan hier terecht voor spraycans...

5
Fietsen De Geus is een fietsenwinkel op het Zuid in Antwerpen.
5
Gamma Merksem is een vestiging van de bekende winkelketen Gamma.
Gamma verkoopt...
5
Bezoek deze conceptstore te Ranst.
5
XsolveIT is uw kantoorautomatisatie partner, het voordeel van de regionale aanwezigheid...
0
HIP.TIQUE is een gloednieuwe hotspot in het hartje van Antwerpen, met een zwak voor sterke,...

Volg ons op Facebook