Lambermontmartre 2008: een originele kunstmarkt op het Zuid

   Lambermontmartre is een originele mogelijkheid voor de kunstliefhebber en de zondagsflaneur om van kunst te genieten in een gezellige ambiance à la Montmartre op de Lambermontplaats op het Zuid.
 
Tijdens de lente- en zomermaanden biedt het district Antwerpen de bewoners en bezoekers iedere zondag een gezellige themamarkt aan. U kan een leuk kunstwerk op de kop tikken tijdens Lambermontmartre of een jong ontwerptalent ontdekken op de Markt van Morgen, op boekenjacht gaan op het Boekenplein of de gezonde toer op gaan tijdens het Bioplein. Kortom, voor elk wat wils.
 
De succesformule blijft dezelfde: een combinatie van kwaliteit en gezelligheid. Vijf zondagen lang stellen meer dan honderd kunstenaars (schilders, fotografen, tekenaars) hun werk tentoon rond de fontein van Baron Lambermont. Ook dit jaar wordt er uitgepakt met een reeks unieke akoestische concerten die een bezoek nog meer de moeite waard maken. De beste muzikanten worden uitgenodigd voor een sfeervol akoestisch concert. In mei is het Trio Perdu die voor sfeer zorgt en in juni is het de beurt aan Gerry Creve & Pat.

Lambermontmartre is een organisatie van buurtbewoners, vzw Mekanik en de cultuurantenne van het district Antwerpen. Met dit project willen ze kunstenaars de mogelijkheid beiden hun werk te presenteren aan een breed publiek, in een ongedwongen kader, zonder de tussenkomst van een galerij of een museum.
 
Praktisch

•    Lambermontmartre
•    Lambermontplaats, tussen het Museum voor Schone Kunsten en het nieuwe Justitiepaleis
•    zondag 25 mei, 29 juni, 27 juli, 31 augustus en 28 september van 12 tot 17 uur
•    de toegang is gratis
•    meer info op www.lambermontmartre.be

Inschrijven?

Ben je zelf tekenaar, schilder of fotograaf ?  
Reserveer dan je gratis standplaats op Lambermontmartre en breng je eigen zeiltje, doek, tafel of schildersezel mee. Vooraf inschrijven is verplicht, stuur uw aanvraag naar:   lambermontmartre@pandora.be (galeriehouders of brocanteurs gelieve zich te onthouden).


Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook