Eerste editie Energizer Night Run in het Rivierenhof vol

  

Deze vrijdag wordt voor de eerste keer in Antwerpen de 'Energizer Night Run' georganiseerd. Het aantal beschikbare plaatsen was op voorhand ingesteld op 3000 en deze plaatsen zijn volledig ingenomen.

Het principe is eenvoudig: na zonsondergang wordt het startsein gegeven voor het 9 km lange en pikdonkere parcours, dat de deelnemers met een Energizer headlight moeten afleggen.

“Dit event zal unieke beelden opleveren. Ik kijk er enorm naar uit om die duizenden dansende lichtjes te zien in een verduisterd Rivierenhof,” zegt ex-judoka Gella Vandecaveye, die zelf ook aan de start zal staan. Anderhalve maand geleden kon ze het parcours al eens verkennen. “Het 9 kilometer lange parcours is zeer vlak wat het toegankelijk maakt voor iedereen. De paadjes lopen langs de vijvers door het bos en het feit dat je in het donker loopt, geeft extra adrenaline.”

Iedere deelnemer krijgt gratis een Energizer headlight en een pikzwart Energizer Night Run T-shirt bij inschrijving. Alle deelnemers zijn verplicht zowel het T-shirt als de headlight te dragen tijdens de run. De duizenden lichtjes en de donkere outfits zullen zorgen voor een unieke sfeer.

Bovendien wordt er niet alleen gelopen voor het plezier, maar ook voor het goede doel. Voor elke deelnemer aan de Energizer Night Run schenkt Energizer één uur verlichting op zonne-energie aan One Milion Lights, een non-profitorganisatie die op een milieuvriendelijke manier iets wil doen aan de vaak ondermaatse elektriciteitsvoorzieningen in derdewereldlanden.

Dat alle 3000 beschikbare plaatsen zijn ingenomen, is opzienbarend voor een eerste editie. Inschrijven ter plaatse kan dus niet meer, maar meegenieten van de speciale sfeer, de voorziene lichtspektakels en de muziek kan uiteraard wel.

Vanaf 19 uur kunnen deelnemers hun deelnamepakket afhalen in sportpark Ruggeveld (Ruggeveldlaan, Deurne), tegenover het Rivierenhof. De start en finish zelf liggen op de Parkweg op 200 meter van het sportpark. 


meer over:

Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook