De expo Olivier Theyskens - She walks in beauty in 360°

  
De expo Olivier Theyskens - She walks in beauty loopt nog op volle toeren in het ModeMuseum Antwerpen tot 15 april, maar ze krijgt nu ook een virtuele première: MoMu, Cousteau en Olivier Theyskens werkten aan een 360° video ervaring waarbij de bezoeker virtueel door de expo wordt geleid, begeleid door de stem van Olivier Theyskens, die zorgt voor een intieme atmosfeer.
Met deze artistieke en technisch hoogstaande productie in samenwerking met Belgische partner Cousteau en Google Arts & Culture kijkt MoMu vooruit naar een toekomst waarin ze haar leidinggevende rol als innovatief en experimenteel museum verderzet, en waarin ook de online bezoeker de tentoonstellingen ten volle kan beleven.

In deze dynamische ervaring wandelt Belgisch topmodel Kim Peers door de expositie: de bezoeker ziet haar verschijnen en weer verdwijnen, als de enigmatische vrouw "with raven tress" (met ravenzwarte haren) uit het gedicht 'She Walks in Beauty' van de dichter Lord Byron, gelezen door Olivier Theyskens. De virtuele trip neemt je mee op tocht doorheen de verschillende delen van de expositie, van de donkere romantische sfeer van de dramatische jurken uit de beginjaren van de carrière van Theyskens, gradueel naar het licht van zijn periode bij Nina Ricci en de nieuwe start van zijn eigen label Olivier Theyskens: de slotfase neemt de bezoeker mee als exclusieve front-row toeschouwer van het défilé in Parijs voor de lente-zomercollectie van 2018. De ruisende zijden jurken, de sfeer van het Parijse decor en de tred van de modellen komen haarscherp tot leven in deze must-see ervaring die het traject van een eigenzinnige Belgische ontwerper belicht. Deze volledig Belgische productie is een eerste samenwerking van MoMu x Cousteau en wordt gelanceerd op en is te bekijken via de verschillende kanalen van het ModeMuseum Antwerpen (website, Facebook, Vimeo). Daarnaast krijgt deze ervaring ook een plaats op het Google Arts & Culture platform in een later stadium.

De interactieve studio Cousteau stond in voor de creatie van deze 360° ervaring. Het gezamenlijke doel van MoMu, Olivier Theyskens en hen was om de kijker mee te nemen in de geest van de ontwerper. Ze brachten dan ook de expositie tot leven met hun state of the art 360° camera en spaarden ook in de post-productie kosten noch moeite om van deze ervaring een unieke beleving te maken. De ervaring wordt aangeboden via een nieuwe technologie die ervoor zorgt dat je de 360° ervaring niet alleen kan beleven op je smartphone en je desktop, maar ook via de meest populaire VR viewers als cardboard VR (kartonnen kijker), Samsung Gear VR, Daydream VR, Oculus Rift en HTC vive. Zo is de 360° beleving toegankelijk voor iedereen!

CREDITS - Concept & commission: MoMu Antwerp, Karen Van Godtsenhoven - Artistic direction: Olivier Theyskens - Production agency: cousteau - Distribution: Lucidweb - Music: Awkwardly Blissing Out - F Ingers, courtesy of Blackest Ever Black - Voice: Olivier Theyskens - Model: Kim Peers - Make-up & hair: Melanie De Klerk - Supported by Google Arts & Culture

Embed de video via deze link deze link
tentoonstellingGeef jouw mening

 

Foto's van De expo Olivier Theyskens - She walks in beauty in 360°

Deals

Volg ons op Facebook