Antwerpen tegen armoede  
Datum: 
17 oktober, 2008 - 13:15
Vrijdag 17 oktober is Werelddag van verzet tegen extreme armoede en uitsluiting. In Antwerpen is er de Luizenopera Driestuiversopera van Tutti Fratelli en wordt mee de strijd aangeknoopt tegen armoede.

Onder het motto 'Knoop mee de strijd tegen armoede aan' zullen er op 17 oktober geknoopte lakens hangen uit de ramen van verschillende Antwerpse gebouwen. De stad neemt deel aan de actie met het stadhuis, het Atlas-gebouw en het gebouw van sociale zaken in de Van Immerseelstraat. Ook het OCMW doet mee met de gebouwen in de Lange Gasthuisstraat.

Om 19 uur start in de Arenberg een programma onder het motto ‘Armoede: een gezamenlijke aanpak!?’ met bijdragen van het Antwerpse Platform Generatiearmen, de dienst welzijn en gezondheid van de provincie Antwerpen  en Monica De Coninck, schepen van sociale zaken en OCMW-voorzitter. Iedereen is hierop welkom.

Daarna presenteert Tutti Fratelli om 20.15 uur de Luizenopera – Driestuiversopera, geschreven door Bertolt Brecht, met muziek van Kurt Weill. De spelers zijn onder andere leden van APGA (Antwerps Platform Generatiearmen). Zij worden ondersteund door professionele muzikanten en het geheel werd geregisseerd door Reinhilde Decleir. Luizenopera vertelt het verhaal van bedelaars, schurken, schelmen en voddebalen. Over groot worden, liefde, jaloezie en verraad. En vechten om te overleven.
Plaats: 
Arenbergstraat 28 – 2000 Antwerpen
Prijs: 
€5
Bijkomende info: 
Info en reserveren: 03 202 46 46 of www.arenbergschouwburg.be
Nog geen stemmen

Geef jouw mening over Antwerpen tegen armoede

 

Map

Javascript is required to view this map.

Deals

Volg ons op Facebook