Antwerpen gaat Double Dutch

  

Van donderdag 12 tot zaterdag 14 april staat Antwerpen in het teken van wedstrijdtouwtjespringen (rope skipping). De Antwerpse organisatie Planet Jump Rope organiseert voor de zesde keer de Double Dutch Contest en brengt zo internationale rope-skipping-toppers naar Antwerpen.

Het driedaagse rope-skipfestijn start op donderdag 12 april op de Groenplaats. Van 12.00 tot 15.30 uur kan iedereen daar terecht voor een gratis workshop en een freestylesessie. Ervaring is geen vereiste, enthousiasme is dat wel.

Battle of the best

Op vrijdag moet je naar de Arenbergschouwburg afzakken voor actie. Planet Jump Rope nodigt internationale topteams uit Japan, Frankrijk, Hongarije, Engeland en de Verenigde Staten uit om het tegen elkaar op te nemen. “Uiteraard zijn er ook Belgische teams aanwezig. In heel ons land zijn zo’n vijftig teams. We hinken dus zeker niet achterop”, verzekert Maarten Goedemé van Planet Jump Rope.
Het event in de Arenbergschouwburg start om 19.30 uur en kost 13 euro in voorverkoop, 15 euro aan de kassa. De Double Dutch Contest bevat twee onderdelen: een snelheidsproef en een vrije oefening. Tussen de proeven door kan het publiek genieten van special acts, zoals de dansact van Uncle Gerrit, een Antwerpse popper pur sang. Een perfecte combinatie volgens Goedemé. “Natuurlijk is de dansstijl popping iets heel anders dan touwtjespringen, maar het past allebei binnen hetzelfde concept.”

Plezier prioritair

Planet Jump Rope organiseert de wedstrijd niet uit noodzaak; rope skipping heeft al voet aan grond in België. Goedemé: “We doen het vooral omdat het een fijn evenement is, waar mensen elk jaar met plezier naartoe komen.”
Double Dutch is een discipline die de brug slaat tussen dans, gymnastiek, breakdance en rope skipping. En daar ligt volgens Goedemé ook de aantrekkingskracht van de sport. “Het is een spectaculaire sport waar veel bij komt kijken.” Maar ook het creatieve is van tel. “Creativiteit is belangrijk voor het publiek. Het is iets wat toeschouwers enorm appreciëren.”

Double Dutch Night

Zaterdag is de laatste kans om de rope skippers in actie te zien. Met battles van drie tegen drie is het Kievitsnest in de Provinciestraat de laatste locatie van de driedaagse. Tegen de democratische prijs van 4 euro is iedereen daar welkom voor de Double Dutch Night.

12/04 – Groenplaats – workshop – gratis
13/04 – Arenbergschouwburg – Double Dutch Contest – 13/15 euro
14/04 – Kievitsnest – Double Dutch Night – 4 euro

© 2012 – StampMedia – Leen Baeten

Double Dutch Festival (foto: Filip Bunkens)Geef jouw mening

 

Foto's van Antwerpen gaat Double Dutch

Deals

Volg ons op Facebook