Negende editie Antwerpen Autovrij was voltreffer

   De negende editie van Antwerpen Autovrij was een voltreffer. Duizenden fietsers en voetgangers van alle leeftijden genoten van een autoluwe Antwerpse binnenstad. Dit was het moment bij uitstek om de stad eens op een andere manier te leren kennen en alternatieven voor autovervoer te ontdekken.  En daar maakten heel wat Antwerpenaars en bezoekers gretig gebruik van.
 
Op verschillende plekken in de stad was er animatie, er werden spannende wedstrijden gereden en geïnteresseerden konden een proefritje maken met allerlei duurzame vervoermiddelen - van ligfietsen tot designvoertuigjes aangedreven door een combinatie van elektriciteit en spierkracht.
 
Met een zoekkaart in de hand of een gids onder de arm kon de autovrije binnenstad (her)ontdekt worden. Een uitgestippelde fietstocht doorheen de stad bracht fietsers op plaatsen met een ‘mobiele’ betekenis.
 
De dag lekker luierend doorbrengen kon ook in de hangmatten op de info- en picknickplekjes, slenterend over de Vrijmarkt, genietend van straattheater, verhalen en poëzie of met een bezoekje aan de Mega Mobiel Markt.
 
Bovendien was Antwerpen dit jaar gaststad voor het eerste officiële Brompton Benelux Championship, een race met de vouwfiets langs de Schelde en door de binnenstad. Een idee dat is overgewaaid uit Engeland, waar vouwfietsen al jaren een echte hype zijn in het woon-werkverkeer.
 
Antwerpen Autovrij is een van de vele initiatieven waarmee de stad Antwerpen duurzame mobiliteit wil stimuleren bij bewoners en bezoekers.Ook in verschillende andere Vlaamse steden en gemeenten kon men genieten van een autoluwe zondag.meer over:

Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook