ZNA zoekt 'snoezels'

  

Het welzijn van de patiënten en bewoners van onze dementiekliniek en ons woon- en zorgcentrum vormt een belangrijke uitdaging. Daarom is ZNA Joostens te Zoersel op zoek naar enthousiaste Snoezels.

Vrolijke, sociale honden die houden van kwispelen, knuffelen, schootje zitten, spelen en graag geaaid worden hebben een diepgaand warm effect bij personen die lijden aan dementie. Daarom is het belangrijk dat een Snoezel regelmatig bij onze patiënten en bewoners op bezoek komt. Heb jij zo'n sociale hond en zie je het helemaal zitten om wekelijks of maandelijks op bezoek te komen met je Snoezel? Neem dan zeker contact op met Hilde Quisquater;

Honden en dementie: waar zit de link?
Personen die lijden aan dementie een thuis bieden, betekent in de eerste plaats een veilige, vertrouwde leefomgeving creëren. Daarnaast willen we hun gevoelens van eigenwaarde stimuleren met zinvolle, ontspannende en rustgevende activiteiten. Het snoezelen met ouderen is ontstaan in ZNA Joostens. Het wil hen tegelijk prikkelen, stimuleren en relaxeren, rust bieden en ontspannen. Uit pilootprojecten blijkt dat honden in staat zijn om contact te leggen met patiënten en bewoners die lijden aan dementie en hen vooral op een zintuiglijke manier te activeren. Het mooie is dat tijdens deze knuffelmomenten de dieren de patiënten volledig in hun waarde laten.

Is elke hond een Snoezel?
In principe is elke hond een potentiële Snoezel, zowel grote als kleine honden, ras- als straathonden komen in aanmerking. Belangrijk is dat de hond graag met mensen omgaat en zeker kan genieten van aandacht en een knuffel. Omdat we met oudere patiënten werken, mag de hond niet te onstuimig van aard zijn. Vooral dus het zachte, gemoedelijke karakter van de hond en zijn 'sociale vaardigheden' tellen.

Wil je meer info, contacteer dan

Hilde Quisquater - Hond en advies
Berkemlei 82 - 2980 Halle-Zoersel
03 383 35 46 en www.hondenadvies.be

ZNA Joostens
Kapellei 133 - 2980 Zoersel
03 384 56 11 en www.zna.be

Meer lezen, surf dan naar: http://www.zna.be/Nav%203/Snoezelhonden/JO_snoezelhonden.asp
meer over:

Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook