Jazz Middelheim doet oproep aan festivalgangers om in persoonlijk Middelheim-archief te duiken

  
Van 12 t/m 16 augustus loopt de 35e editie van Jazz Middelheim in Park den Brandt te Antwerpen en die feestelijke editie zal het festival naar het hart van Antwerpen voeren. De Scheldestad wordt immers één grote expositieruimte waar men op 35 verrassende plekken beeldmateriaal zal kunnen vinden uit de rijke geschiedenis van Jazz Middelheim, en dat sinds 1969.

Er wordt dan ook een oproep gedaan aan iedereen die ooit op de festivalsite aanwezig was en daar verrassende, ontroerende, originele of gewoon leuke foto’s nam. 

“Jazz Middelheim is een van de oudste jazzfestivals van ons land”, zegt festivaldirecteur Bertrand Flamang. “We willen daarom die geschiedenis graag vertellen door de ogen van de bezoekers. Jazz Middelheim richt zich immers niet alleen tot jazzliefhebbers, maar profileerde zich al die jaren ook als een breed cultureel muzikaal feest in een gemoedelijke ongedwongen sfeer, dat ook de harten van families en jongeren wist te veroveren”.

“Uiteraard zetten we deze expo niet op met alleen podiumfoto’s of eigen beeldmateriaal”, vervolgt Bertrand Flamang, “maar we vragen ook aan de festivalgangers om in hun persoonlijk archief te duiken en foto’s op te snorren die dan mogelijkerwijs ook worden geëxposeerd op een van de 35 locaties in de stad. Het kan zowel gaan om intieme snapshots als grote prints, zowel sfeer- als panoramische foto’s.”

Aangezien de foto’s sinds 1969 zowel analoog als digitaal aangemaakt kunnen zijn, zal er eerst een selectie gemaakt worden van wat spontaan binnenkomt. Vanaf woensdag 20 april start de inzameling van alle materiaal in de bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Iedereen die over beeld- en archiefmateriaal beschikt en dat ter beschikking wil stellen van de tentoonstelling kan het materiaal daar afleveren en midden juni in dezelfde staat weer oppikken.

Meer praktische info vanaf 19 april op www.jazzmiddelheim.be

Inzamelingsadres materiaal: Bibliotheek Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Leeszaal kunstcampus (volg zone Beel laag), Desguinlei 25 - 2018 Antwerpen.  Tel. 03 800 01 70.

Openingsuren: Ma-di: 10:00-16:00/woe - vrij: 10:00-20:00/za: 14:00-20:00/zo:14:00-18:00Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook