Antwerpse postkantoren worden Collectiepunten voor textiel

  

De 16 postkantoren in de stad Antwerpen worden vanaf vandaag inzamelpunten voor textiel. Daarmee beschikt De Collectie intussen over een netwerk van 76 inzamelpunten voor textiel in de stad.

Sinds oktober wordt het tweedehandstextiel van de Antwerpenaars ingezameld door De Collectie, een samenwerkingsverband van 5 Antwerpse non-profitorganisaties: De Kringwinkel Antwerpen, Oxfam, Wereld Missie Hulp, Kindervriend en Mensenzorg.

De Collectie zorgt ervoor dat tweedehandstextiel maximaal lokaal verwerkt wordt. Door het binnenbrengen steunen Antwerpenaars niet alleen lokale socialetewerkstellingsprojecten maar ook goede doelen, in Antwerpen zelf en in derdewereldlanden.

Schepen Marc Van Peel: “Textiel uit Antwerpen ook lokaal verwerken, dat levert jobs op hier in de stad. De nieuwe verwerking van textiel zoals het ophalen en het sorteren zal mee gerealiseerd worden door sociale-economiebedrijven. Op twee jaar tijd betekent dat 80 extra arbeidsplaatsen dankzij dit duurzame project.”

Nu de 16 postkantoren op stedelijk grondgebied ook inzamelpunten worden, kunnen Antwerpenaars voortaan op één plek zowel een brief of pakket verzenden en ophalen als oude kledij schoenen, riemen, sjaals en huishoudtextiel (zoals lakens en handdoeken) binnenbrengen in een gesloten zak.
Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook