schelde

Update scheepsongeval op de Schelde

Het schip dat kort voor middernacht averij opliep bij een botsing op de Schelde is gecontroleerd verankerd, buiten de vaarroute, De styreenlading zal vanaf vanavond overgepompt kunnen worden. Er werden geen schadelijke waarden gemeten, maar er blijft wel een aanzienlijke geurhinder.

Botsing op de Schelde 

Kort voor middernacht botsten 2 schepen op de Schelde ter hoogte van de Schaar van Valkenisse (gelegen tussen de bocht van Bath en Terneuzen) , op het grondgebied van Nederland.meer over:

Sterke geurhinder door scheepsongeval met styreen

Kort voor middernacht, botsten 2 schepen op de Schelde ter hoogte van de Schaar van Valkenisse (gelegen tussen de bocht van Bath en Terneuzen) , op het grondgebied van Nederland.
 
Aanvankelijk leek er geen probleem en vaarden de beide schepen door.
 
Het schip richting Antwerpen bleek kort daarna toch structurele schade opgelopen te hebben. Dit binnenschip heeft 11 tanks styreen aan boord, waarvan er 3 beschadigd werden en waarvan er 1 nog lekt.meer over:

De eerste en laatste oversteek van de pontonbrug

Op 3,4 en 5 oktober herdacht Antwerpen ‘De Groote Oorlog’ met een eenmalige heraanleg van een pontonbrug over de Schelde, die duizenden bewoners 100 jaar geleden de kans gaven naar onze buurlanden te vluchten. Een groots prestigeproject van het Vredescentrum i.s.m. de Stad Antwerpen. Wij staken de Schelde over bij de eerste en de allerlaatste overtocht. Tussen hoop en vrees.

Pontonbrugmeer over:

Pontonbrug

PontonbrugLees meer over De eerste en laatste oversteek van de pontonbrug


meer over:

Schaatsen met zicht op de Schelde

Datum: 
7 december, 2013 (Gehele dag) - 5 januari, 2014 (Gehele dag)
Waar anders dan in Antwerpen kan je schaatsen met zicht op de Schelde onder duizenden gezellige sfeerlichtjes? Op het Steenplein is er een openluchtpiste van maar liefst 1000 m² met veilige schaatshulpjes voor de kleinsten.
Plaats: 
Steenplein, Antwerpen

Chipz logo

Chipz logoLees meer over Chipz snackbar


Chipz

Rating: 3.3 op 5 (3 stemmen)

Chipz is een hippe snackbar met 3 vestigingen in Antwerpen; op de Italiëlei, Kipdorp en de Waalse kaai. 

Categorie: 
Horeca
Soort Horeca: 
Restaurant
Soort keuken: 
belgisch
Chipz logo
Straatnaam & Huisnummer: 
Waalse kaai (hoek luikstraat), Kipdorp 61, Italiëlei 120
2000 Antwerpen
Openingsdagen: 
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Openingsuren: 
Zie 'vestigingen'
3.333335
Rating: 3.3 op 5 (3 stemmen)

Adres

Waalse kaai (hoek luikstraat), Kipdorp 61, Italiëlei 120
2000 Antwerpen

Contact

Chipz website

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZoVlaamse Havendag op 21 en 22 september

Dit jaar wordt voor de derde keer een Vlaamse Havendag georganiseerd in alle grote Vlaamse havens. In Antwerpen staat het evenement dit jaar in het teken van 150 jaar Schelde Vrij en worden de activiteiten om de haven in de kijker te plaatsen verspreid over 21 en 22 september 2013.  In datzelfde weekend vindt ook Water-rAnt plaats, waarbij geïnteresseerden verschillende schepen in het Kattendijkdok kunnen bezoeken. Daarnaast geven de Open Scheepvaartdagen in Waagnatie de mensen de mogelijkheid om de wereld van de binnenvaart te leren kennen.Ponton Steenplein tijdelijk niet meer toegankelijk

De afgelopen weken inspecteerden de diensten van Waterwegen & Zeekanaal de pontoncombinatie ter hoogte van het Steenplein. Daarbij stelden ze gebreken vast aan de verbindingen tussen de drie pontons aan kaaizijde. Om geen veiligheidsrisico's te nemen, besliste de stad op die plek een afmeerverbod af te kondigen. De pontons zijn ook niet meer toegankelijk voor het publiek. De stad zoekt naar een oplossing op korte termijn.meer over:

Wim Tellier We Drift strand Knokke kites

Wim Tellier We Drift strand Knokke kites


meer over:
Inhoud syndiceren

Gerelateerde links

Facebook

Volg ons op Google+