park spoor noord

Bijna 1000 leerlingen wandelen voor water naar Park Spoor Noord

Vandaag stapten 950 Antwerpse leerlingen mee in de grootste ‘Walk for Water’ ooit in België. Daarmee vroegen ze aandacht voor de waterproblematiek in de wereld.
In heel het land wandelden leerlingen vandaag voor water in het kader van Wereldwaterdag@school. Voor Antwerpse leerlingen ging de tocht naar Park Spoor Noord. De wandeling naar Park Spoor Noord stelt de (gemiddeld zes) kilometerslange tocht voor die miljoenen mensen elke dag moeten afleggen om aan drinkbaar water te geraken.Antwerps Boksgala 2014 in de Parkloods van Park Spoor Noord

Antwerps Boksgala 2014 in de Parkloods van Park Spoor NoordLees meer over Boksers klaar voor het Antwerps Boksgala


Boksers klaar voor het Antwerps Boksgala

Op zondag 23 november vindt het Antwerps Boksgala plaats in de Parkloods in Park Spoor Noord. Er worden dan vijf amateur- en vijf elitekampen gebokst. Met de organisatie van dit boksgala wil Sporting A de bokssport terug op de kaart zetten. Op donderdag 6 november werden de boksers voorgesteld aan de pers. “Alle boksers zijn fysiek en mentaal klaar voor hun kamp”, zegt coach Renald De Vulder van Antwerp Boxing Academy (ABA).
 
Na de successen van topbokser Sugar Jackson lag het boksen in Antwerpen niet stil.
Antwerps Boksgala 2014 in de Parkloods van Park Spoor NoordSlotfeest in Cargo Zomerbar

Het is een fantastisch seizoen geweest! Nu willen we samen  toch nog één keer goed feesten zodat we gesterkt de winter kunnen ingaan. Op 18 oktober 2014 zal de shelter nog een laatste keer daveren! Niemand minder dan Slongs Dievanongs en Dj Sista Flex gaan hier voor zorgen! Ook party dj’s Nonkel Guy (Halve Neuro) en Dj Lone Wolf brengen hun beste feestplaten mee.. En dan trakteren we om 20 uur ook nog een paar rondjes Seefbier. Daarna mag de herfst beginnen.
Cargo zonsondergangCargo zonsondergang

Cargo zonsondergangLees meer over Slotfeest in Cargo Zomerbar


Cargo Zomerbar Slotfeest op 18 oktober 2014

Cargo Zomerbar Slotfeest op 18 oktober 2014Lees meer over Slotfeest in Cargo Zomerbar


Nationale en internationale toppers op Belgian Panna Championship

Op zaterdag 18 oktober vindt in Park Spoor Noord het Belgian Panna Championship plaats. Sporting A host in Antwerpen de grote finale van de nationale competitie Electrabel Street Heroes. De beste spelers uit 14 verschillende stadsfinales nemen het in 1-tegen-1-tornooien tegen elkaar op om uit te maken wie de beste panna-voetballer van het land is. Naast de top van het Belgische straatvoetbal, tekenen ook meerdere internationale ‘street legends’ present voor een aantal nevenactiviteiten en workshops.
 
De Belgische pannaspelers doen het goed.Gratis picknickdekentjes in Park Spoor Noord

Park Spoor Noord is het enige park in Vlaanderen waar bezoekers gratis picknickdekentjes krijgen die ze nadien als afvalzakje kunnen gebruiken. Op die manier hoopt de stad samen met de bezoekers het park proper te houden. Er komen bovendien extra afvalcontainers en afvalzuilen met een grote capaciteit om de afvalzakjes in te werpen. De actie ging vandaag van start.
 
Bezoekers van Park Spoor Noord kunnen vanaf 21 juni 2014 tot eind september gratis picknickdekentjes krijgen. Ze hangen aan vijf sandwichpanelen die verspreid staan in het park.meer over:

Ontwerp Parkbrug tussen Park Spoor Noord en het Eilandje

Ontwerp Parkbrug tussen Park Spoor Noord en het Eilandje

Lees meer over Definitief ontwerp Parkbrug

Simulatiebeeld van de Parkbrug Kop Spoor Noord - © Ney & partners
meer over:

Definitief ontwerp Parkbrug

Het college keurde vandaag het definitief ontwerp Parkbrug goed. De Parkbrug kadert in de ontwikkeling van de Kop Spoor Noord. De brug vormt een verkeersveilige verbinding voor de zwakke weggebruikers tussen park Spoor Noord en het Eilandje / Scheldekaaien. 
Ontwerp Parkbrug tussen Park Spoor Noord en het Eilandjemeer over:
Inhoud syndiceren

Gerelateerde links

Facebook

Volg ons op Google+