kinderopvang

Opleiding ondernemerschap in kinderopvang

De stad Antwerpen wil startende - en ook bestaande -  ondernemers in de kinderopvang ondersteunen. Daarom is ze een samenwerking aangegaan met Unizo, Syntra AB en CEGO om opleidingen aan te bieden rond ondernemerschap in kinderopvang.
 
Antwerpen kampt nog steeds met een tekort aan kindplaatsen voor 0- tot 3-jarigen.meer over:

Hogere kinderopvangtoelage

De stad Antwerpen verhoogt vanaf 1 mei 2015 de kinderopvangtoelage. Zo zullen ouders nog voordeliger gebruik kunnen maken van de diensten van kinderdagverblijven met vaste prijs. De kinderdagverblijven op hun beurt verhogen hun inkomsten en versterken hun marktpositie.meer over:

Stedelijke panden ter beschikking voor zelfstandige kinderopvang

De stad Antwerpen zet deze beleidsperiode sterk in op een groei van plaatsen in de kinderopvang. Zo wil de stad per jaar 300 plaatsen bij creëren, onder meer door startende kinderdagverblijven intensief te ondersteunen. Om dit te realiseren stelt de stad voortaan ook stedelijke panden ter beschikking voor de zelfstandige kinderopvang. Ze zal deze verhuren met een domeinconcessie. In 2015 worden er vier panden ter beschikking gesteld.meer over:

Kinderopvang in het kader van activering

De stad Antwerpen wil betaalbare occasionele kinderopvang aanbieden aan Antwerpse ouders met een dringende opvangnood in kader van activering. Opvanginitiatieven, vooral startende, die werken met een vaste prijs kampen vaak met een aanbodoverschot. De stad wil vraag en aanbod op elkaar afstemmen en koopt daarom een aantal occasionele kindplaatsen in waarvan deze ouders dan kunnen gebruikmaken tegen betaling afgestemd op hun inkomen. meer over:

Uitbreiding capaciteit kinderopvang in Antwerpen

Om de Barcelona-norm te halen, wil de stad het aantal kinderopvangplaatsen vergroten. Daarom keurde het college vandaag twee initiatieven goed. Enerzijds zal de stad de mogelijkheid onderzoeken om vrijgekomen stadspatrimonium in te richten in functie van zelfstandige kinderopvang. Anderzijds richt ze een taskforce op om samenwerkingsvormen met de privésector te ontwikkelen en zo externe initiatieven te stimuleren.meer over:

Kinderopvangtoelage

Vandaag lanceerde de stad Antwerpen de kinderopvangtoelage. Met de toelage zal de stad, onder bepaalde voorwaarden, een deel van de kostprijs die ouders betalen in het kinderdagverblijf voor haar rekening nemen. Zo wil ze ervoor zorgen dat een aantal niet-bezette plaatsen in de zelfstandige sector ingevuld raken. De opvanginitiatieven verhogen hun inkomsten, versterken hun marktpositie, en bovendien komt er voor hen meer ruimte vrij om verder te werken aan het verhogen van de kwaliteit waar nodig.Infodag voor toekomstige onthaalouders

Op zaterdag 14 december organiseert de dienst regie kinderopvang van de stad Antwerpen een infodag voor toekomstige onthaalouders. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot en met 5 december 2013 inschrijven.

Op de infodag krijgen aanwezigen uitleg over wat een onthaalouder doet, hoe ze onthaalouder kunnen worden en aan welke voorwaarden ze moeten voldoen. Een onthaalouder vertelt ook over haar eigen ervaringen.Kinderopvang Strandloper op Linkeroever

Schepen voor kinderopvang Nabilla Ait Daoud, opende de ‘Strandloper’ in de Louis Paul Boonstraat op Antwerpen-Linkeroever. Deze nieuwe stedelijke locatie voor kinderopvang is een moderne, duurzame voorziening met ruimte voor 85 kinderen. Ze komt in de plaats van twee kleine locaties, die niet langer geschikt waren voor kinderopvang.meer over:

60-tal nieuwe serviceflats tegen 2015


Aan het Middelheimpark gaat Zorgbedrijf Antwerpen een nieuw dienstencentrum en een 60-tal serviceflats met ondergrondse parking bouwen. Het project ligt op het kruispunt van de districten Antwerpen, Berchem en Wilrijk. Via een infotentoonstelling kunnen buurtbewoners op zaterdag 23 maart kennismaken met het project.De Kleine Ballon

Nog geen stemmen
De Kleine Ballon organiseert en begeleidt de meest originele en onvergetelijke kinderfeestjes!

Wij nemen u de tijdrovende organisatie van het bedenken van kinderfeestjes uit handen en zorgen voor een bijzonder, exclusief, stijlvol en op maat gemaakt superfeest! U hoeft geen tijd en energie meer te steken in het bedenken van een feest voor kind(eren) en al het geregel daaromheen.

Categorie: 
Vrije tijd
Soort vrije tijd: 
Speelterrein
De Kleine Ballon
Straatnaam & Huisnummer: 
Sint-Laureisstraat 41
2018 Antwerpen
Telefoon: 
+32 485 490 492
Openingsdagen: 
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Openingsuren: 
Op afspraak via telefoon (0485490492) of email( fabienne@dekleineballon.be)
0

Adres

Sint-Laureisstraat 41
2018 Antwerpen

Contact

Tel: +32 485 490 492
www.dekleineballon.be

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZoInhoud syndiceren

Gerelateerde links

Facebook

Volg ons op Google+