bibliotheek permeke

Afscheid van TimeCircus in bibliotheek Permeke

‘Het Jaar met TimeCircus’ in bibliotheek Permeke loopt stilaan op zijn einde. Het Antwerpse kunstenaarscollectief sluit af met een unieke expo over zijn (bouw)ervaringen in het vluchtelingenkamp van Calais en met een slotevenement op zondag 29 mei.



Permeke sluit jubileumjaar af in stijl met ‘De Nacht van de Vrouwelijke Stem’ en Boekenbal

Op zaterdag 16 april vindt in Bibliotheek Permeke het slotevent van het jubileumjaar voor tien jaar Permeke plaats. Tientallen vrouwelijke artiesten brengen die avond literaire en muzikale performances. Aansluitend is er een groot Boekenbal.



Just Loomis

Just Loomis

Lees meer over Just Loomis in bibliotheek Permeke

(c) Just Loomis




meer over:

Just Loomis in bibliotheek Permeke

Vrijdag 4 december 2016 opent in bibliotheek Permeke in Antwerpen een fototentoonstelling van de Amerikaanse portret- en kunstfotograaf Just Loomis. Hij werkte voor toonaangevende magazines en sleepte tijdens zijn jarenlange carrière prestigieuze fotografieprijzen in de wacht. De tentoonstelling loopt tot eind april 2016.
 
Bij een rondleiding in Antwerpen in 2013 viel Loomis als een blok voor de Permeke bibliotheek, haar bezoekers en de inwoners van de wijk (met postnummer) 2060.
Just Loomis



meer over:

Timecircus in bibliotheek Permeke

Na ‘Het Jaar met Bart Moeyaert’ en ‘Het Jaar met Tijs Delbeke’ heet bibliotheek Permeke nu het Antwerpse kunstenaarscollectief Timecircus welkom als ‘artists in residence’. Dit culturele jaar gaat van start met een stevig feestje op zaterdag 3 oktober 2015 in en rond de bib.
 
Timecircus is een collectief van ongeveer vijftien kunstenaars. In Antwerpen zijn ze vooral bekend van Bar Paniek, een kunstenwerkplaats én bar aan het Kattendijkdok. Sinds 1998 bouwen ze beeldende installaties.



meer over:

Expo ‘Witboeken’ in Permeke

Om haar tiende verjaardag in de kijker te zetten, deelde bibliotheek Permeke de afgelopen maanden 10 000 witboeken uit aan haar bezoekers. Die blanco boekjes konden gevuld worden met teksten, tekeningen, collages en andere creatieve hersenspinsels. Het resultaat is vanaf zondag 4 oktober 2015 te ontdekken in bibliotheek Permeke op de expo ‘Witboeken’.
 
Nog tot 23 april 2016 viert bibliotheek Permeke haar tiende verjaardag. Het centrale thema van het feestjaar ‘10 jaar Permeke’ is ‘Tijd’.



meer over:

TEDx Salon: Zeven sprekers houden inspirerend betoog over armoede in Atlas

Op donderdag 13 november vindt er in Atlas een TEDx Salon plaats met als thema armoede. Zeven sprekers uit verschillende sectoren vertellen vanuit hun eigen ervaring en discipline over de achtergronden en het mechanisme van armoede en hoe armoede bestreden kan worden.
 
Ted is een organisatie die wereldwijd conferenties en lezingen houdt waarin bevlogen sprekers boeiende, inspirerende of eigenzinnige presentaties brengen.



Nieuw gedichtenparcours geeft begraafplaats Schoonselhof poëtische toets

In het kader van de Week van de begraafplaatsen wordt er op begraafplaats Schoonselhof een nieuw wandelparcours onthuld waarin gedichten centraal staan. Werk van befaamde dichters als Herman de Coninck, Paul van Ostaijen, Maurice Gilliams en Gust Gils zal te lezen zijn op speciaal ontworpen stenen verspreid over het domein van de begraafplaats.
 
De nieuwe wandelroute kreeg de toepasselijke naam ‘Zo spreken de doden’.



Tijs Delbeke wordt artist in residence in bibliotheek Permeke

‘Het jaar met Bart Moeyaert’ in bibliotheek Permeke zit er definitief op. Zijn opvolging is verzekerd in de persoon van Tijs Delbeke, frontman, songschrijver en multi-instrumentalist van de Antwerpse rockformatie ‘Sir Yes Sir’. Hij neem vanaf oktober de rol van ‘artist in residence’ over. Het mag geen toeval zijn dat Delbeke onlangs nog samenwerkte met niemand anders dan… Bart Moeyaert.
 
In het najaar neemt Tijs Delbeke zijn intrek in Permeke. Op vrijdag 3 oktober 2014 trapt hij zijn jaar af met een groots openingsfeest in de Kubus van Permeke.



Ook Bart Moeyaert thuis in bib Permeke tijdens de Bibliotheekweek

Van 12 tot 20 oktober 2013 zet de bib zichzelf in de kijker tijdens de jaarlijkse Bibliotheekweek. Kernzinnen dit jaar zijn ‘Thuis in de bib’ en ‘Kom binnen en zet u’. In Antwerpen krijgen deze slogans wel een heel bijzondere invulling. Schrijver Bart Moeyaert krijgt gedurende enkele dagen een werkkamer in bibliotheek Permeke zodat iedereen hem aan het werk kan zien.



Inhoud syndiceren

Gerelateerde links

Facebook

Volg ons op Google+