bibliotheek permeke

Timecircus in bibliotheek Permeke

Na ‘Het Jaar met Bart Moeyaert’ en ‘Het Jaar met Tijs Delbeke’ heet bibliotheek Permeke nu het Antwerpse kunstenaarscollectief Timecircus welkom als ‘artists in residence’. Dit culturele jaar gaat van start met een stevig feestje op zaterdag 3 oktober 2015 in en rond de bib.
 
Timecircus is een collectief van ongeveer vijftien kunstenaars. In Antwerpen zijn ze vooral bekend van Bar Paniek, een kunstenwerkplaats én bar aan het Kattendijkdok. Sinds 1998 bouwen ze beeldende installaties.meer over:

Expo ‘Witboeken’ in Permeke

Om haar tiende verjaardag in de kijker te zetten, deelde bibliotheek Permeke de afgelopen maanden 10 000 witboeken uit aan haar bezoekers. Die blanco boekjes konden gevuld worden met teksten, tekeningen, collages en andere creatieve hersenspinsels. Het resultaat is vanaf zondag 4 oktober 2015 te ontdekken in bibliotheek Permeke op de expo ‘Witboeken’.
 
Nog tot 23 april 2016 viert bibliotheek Permeke haar tiende verjaardag. Het centrale thema van het feestjaar ‘10 jaar Permeke’ is ‘Tijd’.meer over:

TEDx Salon: Zeven sprekers houden inspirerend betoog over armoede in Atlas

Op donderdag 13 november vindt er in Atlas een TEDx Salon plaats met als thema armoede. Zeven sprekers uit verschillende sectoren vertellen vanuit hun eigen ervaring en discipline over de achtergronden en het mechanisme van armoede en hoe armoede bestreden kan worden.
 
Ted is een organisatie die wereldwijd conferenties en lezingen houdt waarin bevlogen sprekers boeiende, inspirerende of eigenzinnige presentaties brengen.Nieuw gedichtenparcours geeft begraafplaats Schoonselhof poëtische toets

In het kader van de Week van de begraafplaatsen wordt er op begraafplaats Schoonselhof een nieuw wandelparcours onthuld waarin gedichten centraal staan. Werk van befaamde dichters als Herman de Coninck, Paul van Ostaijen, Maurice Gilliams en Gust Gils zal te lezen zijn op speciaal ontworpen stenen verspreid over het domein van de begraafplaats.
 
De nieuwe wandelroute kreeg de toepasselijke naam ‘Zo spreken de doden’.Tijs Delbeke wordt artist in residence in bibliotheek Permeke

‘Het jaar met Bart Moeyaert’ in bibliotheek Permeke zit er definitief op. Zijn opvolging is verzekerd in de persoon van Tijs Delbeke, frontman, songschrijver en multi-instrumentalist van de Antwerpse rockformatie ‘Sir Yes Sir’. Hij neem vanaf oktober de rol van ‘artist in residence’ over. Het mag geen toeval zijn dat Delbeke onlangs nog samenwerkte met niemand anders dan… Bart Moeyaert.
 
In het najaar neemt Tijs Delbeke zijn intrek in Permeke. Op vrijdag 3 oktober 2014 trapt hij zijn jaar af met een groots openingsfeest in de Kubus van Permeke.Ook Bart Moeyaert thuis in bib Permeke tijdens de Bibliotheekweek

Van 12 tot 20 oktober 2013 zet de bib zichzelf in de kijker tijdens de jaarlijkse Bibliotheekweek. Kernzinnen dit jaar zijn ‘Thuis in de bib’ en ‘Kom binnen en zet u’. In Antwerpen krijgen deze slogans wel een heel bijzondere invulling. Schrijver Bart Moeyaert krijgt gedurende enkele dagen een werkkamer in bibliotheek Permeke zodat iedereen hem aan het werk kan zien.Binnengluren in de werkplek van Bart Moeyaert

Benieuwd hoe een schrijver eruit ziet in zijn natuurlijke habitat? Midden in bibliotheek Permeke wordt een kamer gebouwd waar Bart Moeyaert een tijdje gaat werken en schrijfadvies geven. Nieuwsgierigen zullen letterlijk kunnen binnengluren in de werkplek van de schrijver.Permeke in Slumberland tijdens 24 uur van het podium

Van zaterdag 12 januari tot zondag 13 januari 2013 biedt podiumstad Antwerpen gedurende 24 uur muziek, dans, theater en nog meer verrassingen. Eén ticket geeft toegang tot 25 podia, waaronder ook dat van bibliotheek Permeke.

In bibliotheek Permeke staan volgende activiteiten op het programma:

Joy Wellboy

zaterdag 12 januari 2013 - 21 uurmeer over:

De Coninckplein

Nog geen stemmen
Het Coninckplein is een plein in Antwerpen, vernoemd naar Pieter De Coninck.
Dit driehoekig plein in het centrum van de stad ligt zo'n halve kilometer ten noorden van het Centraal Station. Het heeft een oppervlakte van 4565 m².
Voorheen werd het Solvijnsplein genoemd.


Categorie: 
Over de stad
Soort Over de stad: 
Openbare plaatsen
Straatnaam & Huisnummer: 
De Coninckplein
2000 Antwerpen
Openingsdagen: 
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
wijk: 
Antwerpen Noord
0


Seasonal autumn 210812 - 211215 BENL 250x250


Adres

De Coninckplein
2000 Antwerpen

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZoStrip & boekenplein Antwerpen

Datum: 
18 november, 2012 - 10:00 - 16:00
De Strip- & boekenpleinen van november en december bieden literatuurliefhebbers opnieuw een divers programma aan. In november kunnen kinderen zich creatief uitleven en luisteren naar spannende verhalen. In december brengen Tanya en Vergauwen een klassieker uit de literatuur tot leven.


Plaats: 
De Coninckplein, Bilbliotheerk Permeke

Inhoud syndiceren

Gerelateerde links

Facebook

Volg ons op Google+