bibliotheek permeke

Tijs Delbeke wordt artist in residence in bibliotheek Permeke

‘Het jaar met Bart Moeyaert’ in bibliotheek Permeke zit er definitief op. Zijn opvolging is verzekerd in de persoon van Tijs Delbeke, frontman, songschrijver en multi-instrumentalist van de Antwerpse rockformatie ‘Sir Yes Sir’. Hij neem vanaf oktober de rol van ‘artist in residence’ over. Het mag geen toeval zijn dat Delbeke onlangs nog samenwerkte met niemand anders dan… Bart Moeyaert.
 
In het najaar neemt Tijs Delbeke zijn intrek in Permeke. Op vrijdag 3 oktober 2014 trapt hij zijn jaar af met een groots openingsfeest in de Kubus van Permeke.Ook Bart Moeyaert thuis in bib Permeke tijdens de Bibliotheekweek

Van 12 tot 20 oktober 2013 zet de bib zichzelf in de kijker tijdens de jaarlijkse Bibliotheekweek. Kernzinnen dit jaar zijn ‘Thuis in de bib’ en ‘Kom binnen en zet u’. In Antwerpen krijgen deze slogans wel een heel bijzondere invulling. Schrijver Bart Moeyaert krijgt gedurende enkele dagen een werkkamer in bibliotheek Permeke zodat iedereen hem aan het werk kan zien.Binnengluren in de werkplek van Bart Moeyaert

Benieuwd hoe een schrijver eruit ziet in zijn natuurlijke habitat? Midden in bibliotheek Permeke wordt een kamer gebouwd waar Bart Moeyaert een tijdje gaat werken en schrijfadvies geven. Nieuwsgierigen zullen letterlijk kunnen binnengluren in de werkplek van de schrijver.Permeke in Slumberland tijdens 24 uur van het podium

Van zaterdag 12 januari tot zondag 13 januari 2013 biedt podiumstad Antwerpen gedurende 24 uur muziek, dans, theater en nog meer verrassingen. Eén ticket geeft toegang tot 25 podia, waaronder ook dat van bibliotheek Permeke.

In bibliotheek Permeke staan volgende activiteiten op het programma:

Joy Wellboy

zaterdag 12 januari 2013 - 21 uurmeer over:

De Coninckplein

Nog geen stemmen
Het Coninckplein is een plein in Antwerpen, vernoemd naar Pieter De Coninck.
Dit driehoekig plein in het centrum van de stad ligt zo'n halve kilometer ten noorden van het Centraal Station. Het heeft een oppervlakte van 4565 m².
Voorheen werd het Solvijnsplein genoemd.


Categorie: 
Over de stad
Soort Over de stad: 
Openbare plaatsen
Straatnaam & Huisnummer: 
De Coninckplein
2000 Antwerpen
Openingsdagen: 
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
wijk: 
Antwerpen Noord
0

Adres

De Coninckplein
2000 Antwerpen

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZoStrip & boekenplein Antwerpen

Datum: 
18 november, 2012 - 10:00 - 16:00
De Strip- & boekenpleinen van november en december bieden literatuurliefhebbers opnieuw een divers programma aan. In november kunnen kinderen zich creatief uitleven en luisteren naar spannende verhalen. In december brengen Tanya en Vergauwen een klassieker uit de literatuur tot leven.


Plaats: 
De Coninckplein, Bilbliotheerk Permeke

Strip-& boekenplein

Datum: 
21 oktober, 2012 - 10:00 - 16:00


Op zondag 21 oktober 2012 kan iedereen opnieuw snuisteren in de vele boekenkraampjes op het De Coninckplein te Antwerpen. Elke literatuurliefhebber kan er tussen 10 en 16 uur tweedehands strips en boeken kopen. Tijdens deze editie kunnen bezoekers genieten van enkele randactiviteiten


Plaats: 
De Coninckplein

Permeke bibliotheek krijgt verticale tuin

Na een uitgebreid onderzoek is bibliotheek Permeke uitgekozen als eerste stadsgebouw om een grote groene gevel te krijgen. Permeke ligt in een gedeelte van de binnenstad met weinig openbaar groen. De stad wil dit project in samenwerking met een externe gespecialiseerde firma realiseren tegen eind mei 2013. 
Literaire jukebox met Vitalski

Datum: 
17 juni, 2012 - 10:00 - 16:00
Zondag 17 juni kan iedereen komen snuisteren in de vele boekenkraampjes op het De Coninckplein. Elke literatuurliefhebber kan er tweedehands strips en boeken kopen.


Bezoekers kunnen er ook genieten van een literaire jukebox met Vitalski. Om 11 en 14 uur gaat hij op zoek naar leuke boeken op het plein en in bibliotheek Permeke. Vervolgens leest hij er op een geanimeerde manier uit voor.Plaats: 
De Coninckplein

Aperitiefconcert

Datum: 
10 juni, 2012 - 11:30


Op zondag 10 juni vindt in bibliotheek Permeke een nieuw aperitiefconcert plaats. Voor de eerste keer gaat de bib de jazzrichting uit. 


Nicky Langley is bij het grote publiek vooral gekend als actrice in diverse tv-series, films, theaterproducties en musicals. Maar ze schrijft ook boeken en zingt.


Plaats: 
Permeke, De Coninckplein
Prijs: 
€10
Bijkomende info: 
Tickets in voorverkoop 8 €

Inhoud syndiceren

Gerelateerde links

Facebook

Volg ons op Google+