architectuur

Dag van de Architectuur 2013

Datum: 
13 oktober, 2013 (Gehele dag)
Tijdens de Dag van de Architectuur op zondag 13 oktober 2013 zet de stad verschillende projecten in de kijker. In Antwerpen kunnen geïnteresseerden onder meer een bezoek brengen aan het gemeenschapscentrum in Wilrijk, het containerpark in Berchem, het jeugdcentrum in Ekeren, het nieuwe asbestemmingsgebied op het Schoonselhof, het Park Groot Schijn in Deurne en Biodroom.
Gratis: 
Ja

meer over:

Ola-Dele KUKU - The Saga Continues

Datum: 
4 september, 2013 - 14:00 - 26 oktober, 2013 - 18:00

Beknopte Beschrijving :

Plaats: 
Antwerpen
Gratis: 
Ja
Bijkomende info: 
www.galerieludwigtrossaert.com
Noah's Grief

Noah's Grief

Noah's GriefLees meer over Ola-Dele KUKU - The Saga Continues


Huize Herbosch binnenkort beschermd als monument

De Vlaamse minister bevoegd voor monumentenzorg wil Huize Herbosch (Koningin Elisabethlei 26) en de omringende parktuin beschermen als monument. Omwille van de historische en artistieke waarde van het gebouw ondersteunt de stad dit voorstel en geeft ze een gunstig advies. De woning is een belangrijke realisatie van architect Joseph Hertogs, die met deze bescherming erkenning krijgt voor zijn architecturaal oeuvre in Antwerpen.
meer over:

The Photo Studio - kipdorpvest 38 - antwerpen

The Photo Studio - kipdorpvest 38 - antwerpen


Kinderfotos door Elfs and Angels

Kinderfotos door Elfs and Angels


Den Bell kandidaat voor de Vlaamse Monumentenprijs

Den Bell doet dienst als het nieuwe administratieve centrum van de stad, maar daarnaast is het ook een complex dat onlosmakelijk met de recente geschiedenis van Antwerpen verbonden is. Omdat het renovatieproject ervoor zorgt dat dit gebouw een nieuwe bestemming krijgt en een openbare functie vervult, dient de stad Den Bell in als Antwerpse kandidaat voor de Vlaamse Monumentenprijs.meer over:

Stad zoekt trotse bewoners

Op zondag 4 en zondag 11 oktober 2009 organiseert de stad Antwerpen stadswandelingen in verschillende buurten. Hiervoor is de stad op zoek naar trotse buurtbewoners die hun woning willen openstellen of willen gidsen.Simulatie nieuwe situatie De Coninckplein

Simulatie nieuwe situatie De Coninckplein


AG Vespa start op het De Coninckplein

AG Vespa start op de hoek van het De Coninckplein en de Pijlstraat met de bouw van een handelspand en zes appartementen. Het gebouw komt in de plaats van drie verwaarloosde panden. Met de afbraak van deze panden start een nieuwe golf van investeringen op en rond het plein. Later dit jaar zullen er nog werven van AG Vespa starten in het kader van het Grond- en pandenbeleid van de stad Antwerpen.
Simulatie nieuwe situatie De ConinckpleinInhoud syndiceren

Gerelateerde links

Facebook

Volg ons op Google+