architectuur

Binnenkoer van het Paleis op de Meir

Binnenkoer van het Paleis op de MeirLees meer over Paleis op de Meir en Comptoir Sucrier zijn "Het Schoonste Gebouw van Antwerpen"


meer over:

Paleis op de Meir en Comptoir Sucrier zijn "Het Schoonste Gebouw van Antwerpen"

Paleis op de Meir en Comptoir Sucrier hebben de titel ‘Het Schoonste Gebouw’ en elk een prijs van 4000 euro in de wacht gesleept. Paleis op de Meir bleek met 1558 van de 8269 stemmen de publiekslieveling. Een jury van experten verkoos Comptoir Sucrier tot Het Schoonste Gebouw. Ook vijf erfgoedliefhebbers vielen in de prijzen. Met hun stem winnen ze elk een exclusief etentje voor twee in Comptoir Sucrier.
 
Vandaag vond in het kasteel van park Den Brandt voor het eerst de prijsuitreiking plaats van Het Schoonste Gebouw.
Binnenkoer van het Paleis op de Meirmeer over:

Dag van de Architectuur 2013

Datum: 
13 oktober, 2013 (Gehele dag)
Tijdens de Dag van de Architectuur op zondag 13 oktober 2013 zet de stad verschillende projecten in de kijker. In Antwerpen kunnen geïnteresseerden onder meer een bezoek brengen aan het gemeenschapscentrum in Wilrijk, het containerpark in Berchem, het jeugdcentrum in Ekeren, het nieuwe asbestemmingsgebied op het Schoonselhof, het Park Groot Schijn in Deurne en Biodroom.
Gratis: 
Ja

meer over:

Ola-Dele KUKU - The Saga Continues

Datum: 
4 september, 2013 - 14:00 - 26 oktober, 2013 - 18:00

Beknopte Beschrijving :

Plaats: 
Antwerpen
Gratis: 
Ja
Bijkomende info: 
www.galerieludwigtrossaert.com
Noah's Grief

Noah's Grief

Noah's GriefLees meer over Ola-Dele KUKU - The Saga Continues


Huize Herbosch binnenkort beschermd als monument

De Vlaamse minister bevoegd voor monumentenzorg wil Huize Herbosch (Koningin Elisabethlei 26) en de omringende parktuin beschermen als monument. Omwille van de historische en artistieke waarde van het gebouw ondersteunt de stad dit voorstel en geeft ze een gunstig advies. De woning is een belangrijke realisatie van architect Joseph Hertogs, die met deze bescherming erkenning krijgt voor zijn architecturaal oeuvre in Antwerpen.
meer over:

The Photo Studio - kipdorpvest 38 - antwerpen

The Photo Studio - kipdorpvest 38 - antwerpen


Kinderfotos door Elfs and Angels

Kinderfotos door Elfs and Angels


Den Bell kandidaat voor de Vlaamse Monumentenprijs

Den Bell doet dienst als het nieuwe administratieve centrum van de stad, maar daarnaast is het ook een complex dat onlosmakelijk met de recente geschiedenis van Antwerpen verbonden is. Omdat het renovatieproject ervoor zorgt dat dit gebouw een nieuwe bestemming krijgt en een openbare functie vervult, dient de stad Den Bell in als Antwerpse kandidaat voor de Vlaamse Monumentenprijs.meer over:

Stad zoekt trotse bewoners

Op zondag 4 en zondag 11 oktober 2009 organiseert de stad Antwerpen stadswandelingen in verschillende buurten. Hiervoor is de stad op zoek naar trotse buurtbewoners die hun woning willen openstellen of willen gidsen.Inhoud syndiceren

Gerelateerde links

Facebook

Volg ons op Google+